in

VIŽINADA: Obnavlja se općinska zgrada – Novi uredi, arhiv i poslovne mogućnosti

Foto Općina Vižinada

Započeli su radovi na parcijalnoj obnovi općinske zgrade u Vižinadi. Kako su prošle godine preuređeni općinski prostori, ove su godine odlučili preurediti zapušteni dio interijera zgrade u kojem će se smjestiti novi arhiv, sanitarni čvor, spremišta i dva ureda koji će se po potrebi moći iznajmiti zainteresiranim osobama za obavljanje poslovnih djelatnosti ili udrugama civilnog društva.

-U ovoj fazi izvode se grubi građevinski radovi, postavlja se vanjska stolarija, unutarnje pregrade i prva faza instalacija, dok se sljedeće godine planira unutarnje uređenje do pune funkcionalnosti. Vjerujem da će nakon toga doći na red i uređenje pročelja cijele zgrade, istaknuo je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Radove obavlja tvrtka Građevinarstvo Ritoša d.o.o. iz Vižinade čija je ponuda odabrana kroz postupak jednostavne nabave, a ukupna vrijednost radova je 23.597,50 eura s PDV-om. Radovi se izvode prema glavnom arhitektonskom projektu kojeg je izradila tvrtka Crtam d.o.o. iz Tara. Radovi koji su već obavljeni, kao i ovi što su u tijeku, predstavljaju dobrobit za cijelu zajednicu jer omogućavaju Općini bolje uvjete i veću funkcionalnost, plus otvaraju mogućnost komercijalizacije prostorija koje do sad uopće nisu bile u upotrebi, ističu iz općine.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Foto POU Buje

U Bujama besplatna dječja predstava „Čarolija čitanja“

Foto Karate klub Finida Poreč

POREČ: Karatisti Finide osvojili niz medalja na županijskom prvenstvu u borbama