in

Oboreni povijesni travanjski rekordi: U jednom gradu bilo je čak 32 °C

Foto Turistička zajednica grada Poreča - Ilustracija

Tamo gdje travanjski rekordi nisu oboreni u posljednjih 15-ak godina, oboreni su jučer. Rekorder je svakako Karlovac gdje je zabilježeno vrućih 31,5 °C.

To je ujedno i najviša travanjska temperatura zraka u Karlovcu od početka rada meteorološke postaje 1948. godine. Prijašnji rekord zabilježen je 24.04.1968., a iznosio je 30,6 °C. Za službenu potvrdu DHMZ-a još ćemo naravno trebati pričekati koji dan.

Za primjer tvrdnje iz prve rečenice možemo izdvojiti Pazin gdje je jučer bilo 28 °C. Travanjski rekord zabilježen je 09.04.2011., a iznosi 28,8 °C. Slično je primjerice i u Zagrebu (Maksimir), gdje je jučer bilo 30,2 °C, dok aktualni rekord iznosi 30,5 °C, a seže u ne tako davnu 2012. godinu.

Ono što stiže početkom novog tjedna, preciznije u utorak mogli bi svrstati u novi ekstrem. Naime, temperature zraka u utorak bit će u dijelovima zemlje i regije i do 25 °C niže u odnosu na ponedjeljak, stoga možemo reći kako nas očekuje pravi temperaturni šok!

Tamo gdje fronta najranije prodre mogući su i dinamičniji meteorološki događaji, o čemu će zasigurno biti riječi u službenim meteorološkim upozorenjima. U gorju se pritom očekuje snijeg, objavio je Istramet.

NE DIRAJ FOTKU NIKAD

DHMZ izdao posebno upozorenje zbog promjene vremena: “Pratite upozorenja”

Ovo su biračka mjesta u općinama Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč: Pogledajte gdje trebate glasati u srijedu