in

Grad Poreč otvorio natječaj za učeničke stipendije

Usprkos izazovnoj godini u kojoj je zbog epidemije koronavirusa zabilježen pad prihoda u gradskoj blagajni, te su uvedene mjere štednje, Grad Poreč i ove će godine dodjeljivati neke od najvećih stipendija u zemlji, za što godišnje izdvaja oko milijun kuna proračunskog novca.

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

Tekst natječaja u nastavku: U školskoj/akademskoj 2020./2021. godini Grad Poreč dodijelit će: pet (5) stipendija učenicima srednjih škola, od kojih se dvije (2) stipendije financiraju iz sredstava socijalnog programa Grada Poreča. Jedna (1) učenička stipendija dodijelit će se učeniku koji se školuje za deficitarno zanimanje.

Deficitarna zanimanja za školsku 2020./2021. godinu su sljedeća zanimanja: medicinska sestra/medicinski tehničar.Visina učeničkih stipendija iznosit će mjesečno 600,00 kn, Visina učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja iznositi će mjesečno 1.200,00 kn, Visina učeničkih stipendija po socijalnom programu iznosit će mjesečno 1.200 kn.

Podsjetimo, Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova.

I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna.

Visina stipendija varira od 600,00 do 1.200,00 kuna za učenike, odnosno, od 800,00 do 1.600,00 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Više informacija na službenim web stranicama Grada Poreča.

Vrijedna donacija istarskih obrtnika odjelu kirurgije Opće bolnice Pula

Vrijedna donacija istarskih obrtnika odjelu kirurgije Opće bolnice Pula

U srijedu samanj u Žminju

U srijedu samanj u Žminju