in

Grad Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije

Foto Grad Poreč

S ciljem stvaranja boljih uvjeta školovanja i zapošljavanja porečkih srednjoškolaca za željena i tražena zanimanja u sredini u kojoj žive, Grad Poreč i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola. U školskoj godini 2023./2024. dodijelit će se ukupno pet novih učeničkih stipendija i to u tri kategorije:

Za područje deficitarnih zanimanja s iznosom od 160,00 eura mjesečno, stipendirat će se učenici koji se školuju za zanimanja medicinska sestra/tehničar i farmaceutska tehničarka/tehničar. Za učenike koji udovoljavaju uvjete po socijalnom programu, dodijelit će se dvije socijalne stipendije u iznosu od 160,00 eura mjesečno. Dodijelit će se i dvije stipendije s iznosom od 80,00 eura mjesečno.

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko 150.000,00 eura. Visina stipendija varira od 80,00 do 160,00 eura za učenike, odnosno, od 103,00 do 213,00 eura za studente mjesečno, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Natječaj za učeničke stipendije traje do 29. rujna 2023, a dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Izvor Grad Poreč

booktižin booktiga poreč

Djeca Poreštine imaju besplatan upis u porečku knjižnicu

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD-DAJLA: Koncert Josipe Lisac u čast 50 godina od izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi”