in

Lista 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj: Iz Istre 12 – iz Tara, Poreča, Buja, Labina, Pazina i Pule

Katarina Justić iz Poreča

Danas, 5. listopada, obilježava se Svjetski dan učitelja, a tim povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove je godine tu nagradu od 10.000 kuna bruto dobilo njih 513.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje unazad posljednjih nekoliko godina, a u novom je krugu povjerenstvo odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2021./2022. koji su nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. Čitav popis nagrađenih, kao i obrazloženja dodjele, nalaze se pri dnu teksta.

Najbolji nastavnici u Istarskoj županiji su Tina Pajdaš iz OŠ Jože Šurana Višnjan, Dunja Janko iz Srednje škole Vladimir Gortan Buje, zatim Valentina Milohanić iz Osnovne škole Tar-Vabriga, Katarina Justić iz porečke Srednje škole Mate Balote, Vesna Vujasin Ilić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, potom iz SŠ Mate Blažine Labin Majda Milevoj Klapčić, Dijana Muškardin, Karla Golja Milevoj, Olivera Tadić i Amneris Ružić Fornažar. Što se Pule tiče, tu su još i Irena Kiss iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, te Suzana Goldin iz Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova, te iz Pazina nastavnik Darko Suman iz OŠ Vladimira Nazora. Tu je i pedagog Alen Hasikić, OŠ Joakima Rakovca Sv.Lovreč Pazenatički.

Ideja je da se nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Iako se pravilnik za dodjelu ove nagrade mijenjao prije nekoliko mjeseci, još ove godine nagrada se dodjeljivala temeljem pravilnika iz prethodnih godina. Putem javnog poziva koji je bio otvoren u lipnju vrednovale su se aktivnosti ostvarene u razdoblju od 16. lipnja 2021. do 15. lipnja 2022.

Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje, piše portal Srednja.hr.

U nastavku možete skinuti popis i vidjeti svih 513 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2021./2022. godini.

Nagradeni-odgojno-obrazovni-djelatnici-5-10-2022

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policija našla plantažicu marihuane u šumi

Novi asfalt u Kosinožićima i Jakićima Gorinjima