in

POREČ: Učenice TUŠ-a A. Štifanić istaknule se na literarnom natječaju Laurus Nobilis

Natječaj za literarno prozno djelo učenika Poreštine pod nazivom Laurus Nobilis održava se punih 25 godina, uspješno njegujući književno umjetnički stil pisanja. Ove je godine povjerenstvo za odabir pohvaljenih i nagrađenih radova razmotrilo više od 60 radova učenika osnovnih i srednjih škola na hrvatskom i talijanskom jeziku te odabralo one najbolje i svečano ih obznanilo 7. svibnja u Istarskoj sabornici.

Pod mentorstvom prof. Alvijane Klarić, učenice 3.r smjera HTT porečke Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića, Marija Marjanović i Lidija Rilak, prijavile su svoje radove.

-Lidija je napisala predivan rad upućen slavnom pjesniku – Pismo Baudelaireu, dok je Marija kritički progovorila o obrazovanju u svom eseju Problemi u obrazovnom sustavu. Maturantica Dora Fabijanić na spomenutom se natječaju predstavila pjesmom u prozi pod nazivom Neispisane stranice, napisanom baroknim stilom. Nadamo se da će naši učenici i ubuduće njegovati literarno stvaralaštvo. Čestitke učenicama i mentorici, poručile je ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević.

POREČ: Uspjeh učenice Željane Tabak na natjecanju iz slstičarstva Worldskills

Velike promjene u Puli, Buzetu i Pazinu – Gradonačelnici Zoričić, Kajin i Jašić