in

TAR: Vito Žužić izvrstan na državnom natjecanju iz talijanskog jezika

Vito s učiteljicom Daliborkom Škofić - Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenik OŠ Tar-Vabriga Vito Žužić sudjelovao je ove godine sa svojom mentoricom Daliborkom Škofić na XXIX. državnom natjecanju iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika u Đurđevcu. Vito se natjecao u znanju iz talijanskog jezika.

Vito je po završetku natjecanja zauzeo 3. mjesto na listi A, zbog čega je iznimno zadovoljan, kao i njegova mentorica. Po završetku svečanoga zatvaranja natjecanja, na kojemu je konzul Republike Italije u Hrvatskoj uručio učenicima nagrade, oni su se zadovoljni vratili u svoje sredine. Učenici i njihovi mentori stekli su veliko iskustvo, sklopili nova prijateljstva i vratili se puni dojmova.

Natjecanje je trajalo od 10. do 13.5.2023. Program natjecanja bio je zahtjevan i opsežan, no učenici su uredno pratili raspored natjecanja, čak su našli vremena da razgledaju zanimljivosti malog šarmantnog gradića Đurdevca. U slobodno vrijeme su posjetili hrvatsku saharu, vidjeli deve i ostale egzotične životinje na safariju. Zatim su učenici sa svojim mentorima razgledali Posjetiteljski centar i izložbu Svjetla Moulin Nougea francuskog umjetnika Henrija de Toulosea Lautreca, kao i multimedijalnu izložbu Picoki, saznajemo u školi.

Foto di fancycrave1 da Pixabay

Istarska županija finacira projekt “Zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja”. U planu otvaranje šest savjetovališta

muzej grada pazina

Međunarodni dan muzeja u Pazinu – Besplatan ulaz i šetnja Kaštelom uz Antona Finderlea