in

TUŠ POREČ: Diplome za sve maturante i nagrade za najbolje učenike

Preksinoć je Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč upriličila svečanu podjelu svjedodžbi o završnom radu maturantima, te podjelu nagrada najboljim učenicima škole.

Na prigodnoj svečanosti okupilo se 6 kuhara, 2 konobara, 4 slastičara, 17 hotelijersko-turističkih tehničara, te 20 turističko-hotelijerskih komercijalista. Tom su prilikom i nagrađeni najbolji među njima: Andrea Bošnjak, Matija Milokanović, Mauro Draghicchio, Valentina Soldo, Karla Floričić, Paulo Đurđević, Luka Licardo, Anastazija Širol, Marija Marjanović, Karla Ajhner, Maja Ladenlajter, Diana Lovrić, Martina Muminović, Nikol Kremer, Marija Barišić, Iva Floričić, Mario Sviličić, Karla Fajfar i Sara Voćanec.

Na početku svečanosti obratila im se ravnateljica škole, Tatjana Gulić Pisarević, čestitala im na uspjehu, te poželjela sreću na njihovom daljnjem putu, bilo u svijetu rada ili daljnjem školovanju. Istaknula je kako su ponosni na generaciju maturanata 2020./2021.godine jer to su učenici koji su polovicu ili gotovo polovicu svog srednjoškolskog obrazovanja proveli u otežavajućim okolnostima.

„Nastavu su većim dijelom pohađali na daljinu, nisu se mogli družiti, putovati, zabavljati. No, osmijeh nije silazio s njihovih lica, hrabro i dostojanstveno stigli su do današnjeg dana- kraja svog srednjoškolskog obrazovanja i na tome im iskreno čestitamo. Želimo im puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu, te nadamo se će im naša škola ostati u sjećanju samo po onom najboljem. Nadamo se da će nas često posjećivati, a mi ćemo im uvijek rado biti na raspolaganju“, poručila im je ravnateljica.

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić obratio se učenicima, čestitao im na uspjehu.

– Velike čestitke svima, znanja i vještine koje ste dobili kako uz svoje profesore i mentore u ovoj školi velike tradicije, tako i kroz natjecanja i Erasmus programe, sigurno će vam puno pomoći u daljnjem radu i životu. Bravo i za obitelji koje su stalna podrška na tom putu, rekao je gradonačelnik i dodao kako će Grad i dalje u okviru svojih mogućnosti, podržavati rad škole i učenika za stvaranje što boljih uvjeta. 

ŠTO SE TO KUHA I KAKO SE UČI U TUŠ-u POREČ? Virtualna Erasmus+ mobilnost u sklopu projekta Smitten Kitchen-A Thyme to eat

Strani policajci stigli u Istru – Evo gdje će raditi