in

U Pazinu za vikend 2. Festival strukovnih zanimanja

Izvor: Obrtnička komora Istarske županije

U Pazinu će se 5. i 6. svibnja u školskoj gradskoj sportskoj dvorani, Šetalište prof. T. Ujčića 2. održati 2. Festival strukovnih zanimanja, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika. Cilj Festivala je promocija i poboljšanje upisa u strukovna zanimanja, koja su malo kad u povijesti bila potrebnija nego danas.

Festival podupiru Istarska županija, Grad Pazin i Hrvatska obrtnička komora, a koncipiran je kao sajam, na kojem će se predstaviti 16 strukovnih škola iz Istarske i Primorsko goranske županije. Škole će prezentirati strukovne programe za koje se moguće obrazovati (njih ukupno 33), a u dva dana najavljen je posjet oko 1.200 učenika završnih razreda osnovnih škola iz Istarske županije. Najbolja prezentacija ili štand strukovnih škola bit će posebno nagrađeni. Obrtnici – majstori također će prezentirati svoja zanimanja, te pružati učenicima informacije o mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja.

Nakon svečanog otvaranja (5.5.2023. u 11 sati) održat će se prezentacija projekta „KLIK“ (Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja u Puli). Istog dan, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore bit će održane radionice o uvođenju „e-mape naukovanja“. Drugog dana festivala, 6.5.2023. u 12 sati, HANFA će održati predavanje o upravljanju vlastitim financijama za osnovnoškolce. U petak, Festival je otvoren od 10 do 17 sati (predviđen je organizirani dolazak učenika), dok je u subotu otvoren od 10 do 14 sati (predviđen je individualni dolazak učenika s roditeljima). Ulaz slobodan.

Izvor: Obrtnička komora Istarske županije

POREČ: Počinju mjere dezinsekcije i deratizacije na kanalizacijskom sustavu

Futsal ekipa OŠ Finide Poreč

POREČ: Učenici Finide osvojili 1. mjesto u futsalu u poluzavršnici državog prvenstva