in

Vrijedna donacija škole iz Vrsara za porečku SŠ Mate Balote

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

Vrijedna donacija stiže u Srednju školu Mate Baote Poreč iz OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč
Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

Njihova ravnateljica, a bivša Balotina dugogodišnja djelatnica i maestra, prof. Debora Cukola Zeneral, sa svojim je kolektivom odlučila donirati osam pametnih ploča. Jer, kako nam vele, njihovi sponzori su odlučili njima darovati nove, još modernije, a ionako većina njihovih osmoškolaca nastavlja školovanje u Baloti.

Kako izgleda nastava u ekonomskom programu, išli smo provjeriti u 3.ek B kod prof. Brune Žikovića koji im predaje tri predmeta: osnove ekonomije, statistiku i od ove godine i matematiku. Prof. Žiković prekaljeni je kompjutorski i internetski guru, odmah je pribavio potreban software i nastavu učinio još dinamičnijom. Zamislite da se podatci iz Excela pretvaraju u virtualne grafikone, da samo dodirom prsta radite kompleksne izračune i analize, a učenici nestrpljivo čekaju red za izaći na ploču.

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč
Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

-Djelatnici SŠ Mate Balote se redovito educiraju u okviru programa e-skole kojem pripadamo i ovo je jedan od načina da prakticiraju svoja znanja i umijeća u radu s učenicima, jer na ploči se uvijek događa nešto novo, poručili su iz škole.

(na fotografijama prof. Bruno Žiković i Ela Spaći iz 3.ekB)

igra go kineska mordele

POREČ: U subotu Memorijal Artura Jonaka von Freyenwalda u čast drevne kineske igre GO

Pokloni za Majčin dan

Pokloni za Majčin dan koje će mama voljeti (skoro) kao tebe