in

OD 500 DO 1.500 KUNA: Poreč sufinancira kupnju školskih udžbenika i pribora socijalno potrebitim obiteljima

Grad Poreč će i ove godine sufinancirati troškove kupnje školskih udžbenika i pribora učenicima osnovnih škola i srednjih škola socijalno potrebitim obiteljima.

Novčane naknade koje će se isplatiti iznose:

– do 500 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole,

– do 1.000 kuna za učenike viših razreda osnovne škole,

– do 1.500 kuna za učenike srednjih škola.

Pravo na financiranje ostvaruju učenici samohranih roditelja i učenici iz jednoroditeljskih obitelji, učenici osobe s invaliditetom od 80 do100%, te učenici iz obitelji s troje i više djece i to za kupnju pribora prema popisu odobrenih drugih obrazovnih materijala objavljenim na mrežnim stranicama osnovnih škola.

Samohrani roditelj je roditelj koji sam skrbi za svoje dijete i uzdržava ga.

Jednoroditeljska obitelj je obitelj koju čini dijete, odnosno djeca i jedan roditelj,  koji  sam brine o djetetu/djeci, a može, ali ne mora imati novčanu pomoć drugog roditelja.

Učenici moraju biti polaznici osnovnih škola na području Grada Poreča i susjednih općina Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Višnjan, Vižinada, Sv. Lovreč i Vrsar.

Učenici osnovnih škola ostvaruju pravo na financiranje troškova pribora prema popisu odobrenih drugih obrazovnih materijala objavljenim na mrežnim stranicama osnovnih škola.

Pravo ostvaruju učenici iz obitelji koje temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb Poreč ostvaruju pravo na doplatak za pomoć i njegu, osobnu invalidninu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja te učenici iz obitelji čiji prosječni mjesečni prihod po članu obitelji ne prelazi iznos od 1.000 kuna mjesečno.

Učenici srednjih škola ostvaruju pravo na sufinanciranje pribora prema popisu odobrenih drugih obrazovnih materijala objavljenim na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja i obveznih udžbenika određenih Katalogom obveznih udžbenika objavljenim na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pravo na sufinanciranje troškova drugih obrazovnih materijala ostvaruju učenici koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade, učenici iz obitelji koje temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb Poreč ostvaruju pravo na doplatak za pomoć i njegu, osobnu invalidninu, status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja, te učenici iz obitelji čiji prosječni mjesečni prihod po članu obitelji ne prelazi iznos od 1.000 kuna mjesečno.

Detaljnije o uvjetima može se pročitati na službenim web stranicama www.porec.hr.

Zahtjev se podnosi  u prijamnu kancelariju Grada Poreča (pisarnicu) na adresi  Obala maršala Tita 4, osobno ili putem pošte, sve dane u tjednu od 7 do 14 sati, osim utorka kada se zahtjevi mogu podnijeti  od 7 do 17 sati.

Informacije i pojašnjenja  mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti kod djelatnica Manuele Krepčić (ured broj 8) ili Ire Kocijančić (ured broj 7) osobno, putem telefona (Manuele Krepčić 634-320; 634-321 Ira Kocijančić) ili e-mailom: manuela.krepcic@porec.hr ili ira.kocijancic@porec.hr

Istra dobila 29 novih MLADIH POLICAJKI I POLICAJACA – Evo u kojim će postajama raditi

NA BIRU U TAR: Beer Fest 5. i 6. kolovoza