in

Od ponedjeljka promjena vremena, temperature će pasti

Istramet/Foto Marinela Žiković

Još danas, 22. kolovoza, imat ćemo vruće ljeto, a zatim u ponedjeljak stiže nova fronta. Glavno obilježje fronte ponovno će biti bura, a ne kiša koja će biti u obliku lokalnih pljuskova, pa gdje pogodi. Od srijede ponovno sunčano i vjetrovito, ali i svježije, najavio je Istramet. U nastavku donosimo detaljniju prognozu.

NEDJELJA – Pretežno sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 30 i 33 °C.

PONEDJELJAK – Djelomice sunčano, ali i nestabilno vrijeme, sredinom dana uz česte lokalne grmljavinske pljuskove, dok su na moru mogući izraženiji neverini. Kiša će biti nejednoliko raspoređena te se značajnije količine ne očekuju na cijelom području. Slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak sredinom dana naglo će zamijeniti umjerena i jaka bura uz osvježenje. Jutarnje temperature zraka od 16 do 20 °C, dnevne vrijednost između 25 i 28 °C.

UTORAK – Pretežno sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima povremeno jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 10 do 17 °C, dnevne vrijednosti između 26 i 28 °C.

U nedjelju malo novozaraženih, ali nakon dugo vremena imamo preminulu osobu

Poziv na cijepljenje: Raspored od 23. do 29. kolovoza