in

Od ponedjeljka u Istri pojačan nadzor kontrole brzine kretanja vozila

Foto MUP

Policija će u narednom tjednu provoditi pojačane aktivnosti u prometu u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u prometu

Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili vožnje neprilagođenom brzinom, Policijska uprava istarska od  7. do 13. kolovoza provodi preventivno – represivnu prometnu akciju u organizaciji ROADPOL-a usmjerenu na pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila. Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe.

Policijski službenici su na području Istre tijekom prvih sedam mjeseci 2023. godine utvrdili ukupno 8.626 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. U istom periodu  evidentirano je 190 prometnih nesreća kojima je uzrok bila brzina, a u kojima su stradale ukupno 142 osobe, od čega pet smrtno, 30 osoba je teško ozlijeđeno, a 107 osoba lakše. U istom razdoblju prošle godine zabilježeno je 199 prometnih nesreća kojima je uzrok bila brzina, a u kojima je stradalo ukupno 165 osoba, od čega sedam smrtno, 30 osoba je teško ozlijeđeno, a 128 osoba zadobilo je lake ozljede.

-Tijekom idućeg tjedna akcija kontrole brzine kretanja provodit će se na području cijele Policijske uprave istarske, pa stoga pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Zapamti da o tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih, poručuju iz Policijske uprave istarske.

policija traka prometna nesreća

U Istri teško ozlijeđena vozačica. U 6.50h pod utjecajem alkohola izazvala sudar

Foto Turistička zajednica općine Marčana

Tradicijski kanat, ples i maneštra iz rakljanskega lonca privukli mnoštvo posjetitelja