in

Odjel pedijatrije pulske bolnice dobio vrijednu donaciju PBZ Grupe

Foto PBZ Grupa

Digitalni aEEG i urinoflowmetar uređaj unaprijedit će liječenje malenih pulskih pacijenata

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je 76. donaciju. Donacijom u iznosu od 30.982,31 eura PBZ grupa je omogućila kupnju digitalnog aEEG i urinoflowmetar uređaja za Odjel za pedijatriju Opće bolnice Pula. Ova donacija realizirana je u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao dio pomaganja njegovom projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, u sklopu kojeg je do sada Grupa uručila 40 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske. Donaciju je u ime PBZ grupe uručio Nikica Floreano, glavni menadžer za odnose s klijentima, Centar za poslovanje malim i srednjim poduzećima PBZ-a.

Foto PBZ Grupa
Foto PBZ Grupa

„Ova vrijedna donacija omogućila nam je kupnju digitalnog aEEG i urinoflowmetar uređaja. Digitalni aEEG uređaj služi za praćenje funkcije mozga tijekom dužeg vremenskog razdoblja od tradicionalnog EEG-a, obično tijekom nekoliko sati do dana. Njegovo korištenje je potpuno jednostavno, neinvezivno i bezbolno za pacijente, stoga je posebno korisno u neonatologiji. S druge strane, urolflow ili mikciometrija je pretraga kojom se služimo u obradi djece s poremećajem mokrenja, a koji čine više od 40 % kliničkih posjeta u nefrološkoj ambulanti, a vrlo su česti upravo kod neurorizične djece. Oba uređaja su nam iznimno vrijedna iz onog najvažnijeg medicinskog pristupa, a to je uspostavljanje pravovremene dijagnoze te osiguravanje odgovarajućeg liječenja“, istaknula je Vlasta Kocijančić, dr. med., voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Pula. 

Donacija Općoj bolnici Pula dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Putem ovog projekta PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala 4,4 milijuna eura te realizirala 76 donacija, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Foto JK Horizont

Porečki jedriličari uspješni na 2. kriterijskoj regati, medalja za Davida Nicolettija

Foto Karate klub Finida

Porečka Finida domaćin 24. Eurocup Istria 2023., međunarodnog karate turnira