in

Odzvonilo kontejnerima u Poreču: Danas počinje postavljanje polupodzemnih spremnika s otpadomjerima

Na području Poreča danas će se početi postavljati novi polupodzemni spremnici za selektivno prikupljanje otpada koji će u potpunosti zamijeniti uobičajene kontejnere za smeće.

-Obavještavaju se korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada da započinju radovi na ugradnji polupodzemnih spremika na više različitih lokacija na području grada. Postavljanje spremnika započet će u naselju Červar Porat, nakon čega kreće postava po gradskim višestambenim naseljima: Mate Balota, u ulicama Rajka Stipe i Massa Lombarda, potom u dijelu naselja Čimižin (Rovinjska i Pazinska ulica ) i u dijelu Novog naselja (Ulica Ivo Lole Ribara i Trg Kneza Branimira), objavila je porečka komunalna tvrtka Usluga.

Spremnici će se postavljati na način da se na jednom mjestu postavi set od četiri spremnika – po jedan za miješani komunalni otpad zapremnine 5m³ te po jedan za  plastičnu ambalažu, papir i staklenu ambalažu, svi zapremnine po 3m³. Ukupno će se postaviti 29  setova spremnika.

Na spremnicima za miješani komunalni otpad bit će postavljeni otpadomjeri. Otpadomjer je uređaj koji će služiti kao poklopac za spremnike za miješani komunalnio tpad, promjera 25 litara, koji će biti zaključan. Neće se moći otvoriti bez odgovarajuće kartice koju će dobiti svi građani koji budu takve spremnike koristili.

Ukoliko se radovi budu odvijali prema planu, očekuje se završetak u ožujku 2019. godine.

Strah od eura: Hoćemo li imati europske cijene, a hrvatske plaće?

Poreč: Uređuje se parking ispred Doma zdravlja