in

Opća bolnica u Puli zatvara covid odjel, vraćaju se posjeti bolesnicima

Foto Opća bolnica Pula

Posjet bolnici moguć je dva puta tjedno, a u u slučaju specifične situacije može se i povećati broj dolazaka

Opća bolnica Pula od sutra zatvara svoj COVID odjel koji je smješten u prostorima nekadašnje Mornaričke bolnice te napuštaju tu lokaciju. Isto tako, od sutra se konzervira i Primarni respiracijski centar, piše Jutarnji list.

–  Odjel infektologije i hitna infektološka ambulanta vraćaju se u svoje prostore na lokaciji Zagrebačka (stara zgrada).COVID-19 suspektni ili pozitivni pacijenti pregledavaju se u hitnoj infektološkoj ambulanti, na lokaciji Zagrebačka. U slučaju potrebe prijema, pacijenti se hospitaliziraju na Odjel infektologije, izvjestio je Bolnički stožer pulske Opće bolnice.

Isto tako, od sutra se dozvoljavaju posjeti bolesnicima u bolnici, ali pod posebnim režimom. Posjet bolnici moguć je dva puta tjedno, a u u slučaju specifične situacije može se i povećati broj dolazaka, na procjenu odgovorne osobe. Traje po 10 minuta i u posjet može ići samo jedan osoba. Obavezno i nošenje maski, a za termine se potrebno najaviti te se o svima vodi evidencija, piše Jutarnji list.

Inače, u Istri je danas evidentirana samo jedna novozaražena osoba, u samoizolaciji je 490 osoba, a na liječenju u bolnici njih 14, a jedna je osoba u respiracijskom centru. Do 6. lipnja  u Istri je cijepljeno 74.994 osoba, od toga s obje doze 29.367 osoba. Cijepljeno je (barem jednom dozom) 35,7 % ukupnog stanovništva, odnosno 42,2 % odraslog stanovništva.

škola tar foto tanja kocijančić

TAR: Uskoro upisi u prvi razred OŠ Tar-Vabriga

Iz Hrvatske pošte poslali upozorenje, ne plaćajte ako dobijete ovaj mail