in

Pacijent i 4 medicinskih djelatnika pulske bolnice imaju koronu

Jedan pacijent i četvero djelatnika, medicinskih sestara i tehničara, na odjelu neurologije pulske Opće bolnice zaraženi su koronavirusom, a 14 medicinskih sestara završilo je u desetodnevnoj samoizolaciji, potvrdila je u petak novinarima ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

“Premda su i ovi, kao i svi drugi pacijenti koji ulaze na liječenje u bolnicu, bili PCR testirani i pokazali su se negativnima, kasnije su razvili simptome, a novi bris je ipak pokazao da su pozitivni na covid. Već nakon prvog slučaja prošlog tjedna taj smo odjel počeli malo češće testirati, i pacijente i djelatnike. Sad nam je pozitivan još jedan pacijent i četvero djelatnika, a zbog toga je neurologija ispražnjena od svih djelatnika”, istaknula je ravnateljica Hrstić.

Zaraženi pacijenti premješteni su na odjel infektologije. Zbog pojave koronavirusa na odjelu neurologije od ponedjeljka su zabranjeni posjeti u pulskoj Općoj bolnici.

“Neurologija je drugi odjel Opće bolnice u Puli na kojem se pojavio covid u zadnja tri tjedna. Tri su moguća izvora ove situacije – posjeti bolesnicima, mladi na praksi ili pratnje na porodu”, rekla je Hrstić.

“Zbog objektivnih okolnosti, moguće je da je u ovom slučaju zaraza doista i došla putem posjeta, te su one i dalje zabranjene, a pratnje na porodu odvijaju se i dalje pod strogim mjerama zaštite”, rekla ravnateljica Hrstić, objavio je N1.

Gorostasni morski pas u Koromačnu! Rađa mlade od dva metra

U nedjelju pojačana kontrola motorista po cijeloj Istri