in

PAZIN: Kreću radionice za djecu Mala škola arheologije i Postani pazinski vitez

Foto Facebook

Mala škole arheologije i Postani pazinski vitez, edukativne radionice za djecu, odvijat će se tijekom srpnja i kolovoza održavati u Muzeju grada Pazina, odnosno u dvorištu pazinskog Kaštela.

Prema strukturi prijavljenih polaznika radionice će se održavati na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku. Predviđeno trajanje svake radionice je oko 90 minuta i ograničene su na maksimalno 10 polaznika.

Stoga je sudjelovanje na radionici potrebno unaprijed najaviti na (052) 616-866 ili na e-mail klaudia.bartolic@muzej-pazin.hr a cijena po polazniku iznosi 10 kuna. Radionice se održavaju svake srijede u 16 sati, počevši od 7. srpnja, naizmjenice, prve srijede Mala škola arheologije, naredne srijede (14.07) Postani pazinski vitez, i tako naizmjenično do konca kolovoza. Edukativne radionice namijenjene su djeci vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta.

Mala škola arheologije: polaznici će imati priliku poput pravih arheologa pronaći predmete pod zemljom, naučiti o njihovom datiranju i smještanju u kulturno-povijesni kontekst. Imat će priliku i rukama izrađivati predmete od gline, a potom će uz stručno vodstvo kustosa razgledati stalni postav arheološke zbirke Muzeja.

Postani pazinski vitez: polaznici će se upoznati sa pojmovima iz područja heraldike i vojne opreme, od mekih materijala izraditi će štit sa vlastitim grbom ili grbom prema ponuđenom predlošku, kao i vlastito koplje odnosno helebardu. Nakon toga će, uz stručno vodstvo kustosa, obići dio stalnog muzejskog postava koji sadrži navedene predmete in situ.  

POREČ: U Domu za starije književna druženja „Svaki tjedan gost jedan!“

POREČ: Prijem i nagrade izvrsnim učenicima osnovnih škola