in

PAZIN: Svečanom sjednicom obilježen DAN ISTARSKE ŽUPANIJE, prisustvovao i Milanović

Održana svečana sjednica županijske Skupštine povodom Dana Istarske županije 

PAZIN: Svečanom sjednicom obilježen DAN ISTARSKE ŽUPANIJE,  prisustvovao i Milanović

U Spomen domu, u Pazinu danas je održana svečana sjednica Skupštine Istarske županije povodom obilježavanja 25. rujna – Dana Istarske županije. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca na središnjem spomeniku u parku Narodnog ustanka.

Tijekom svečanosti okupljenima su se prigodnim govorima obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić; obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin; predsjednik Saveza udruga antifašističkih boraca i antifašista Istarske županije Branko Oplanić; izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković; izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu Ivan Bubić te predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Uslijedila je dodjela zahvalnice Stožeru civilne zaštite Istarske županije – za postignute, iznimne rezultate u suzbijanju epidemije koronavirusa  COVID-19 na području Istarske županije, koju je župan Fabrizio Radin uručio načelniku Stožera Dinu Kozlevcu. Tom prigodom prikazan  je video uradak Istarske županije naslovljen “Zajedno možemo sve”, koji je snimljen u jeku epidemije, u svibnju ove godine, kao simbolična zahvala Stožeru civilne zaštite Istarske županije i svim građanima koji su se pridržavali uputa i strožih protuepidemijskih mjera.

PAZIN: Svečanom sjednicom obilježen DAN ISTARSKE ŽUPANIJE,  prisustvovao i Milanović

Video je dostupan na sljedećoj poveznici

U nastavku se nalazi i kratak video uradak s održane svečane sjednice Skupštine Istarske županije: https://fil.email/Kq81XXJe .

U MARČANI zadovoljni sezonom – Noćenja dosegla 70 posto od lani, najbrojniji tradicionalno Nijemci

Od SAVUDRIJE do BRESTOVE: Na 197 od 215 plaža izvrsna kakvoća mora

Rovinj, Zadar i Lošinj uvršteni u 50 najboljih svjetskih destinacija

Rovinj, Zadar i Lošinj uvršteni u 50 najboljih svjetskih destinacija