in

Plava Laguna se pridružila akciji prikupljanja pomoći za ALBANIJU

Foto Crveni križ Buje

Za stanovništvo u Albaniji, koju je nedavno pogodila serija razornih potresa, Crveni križ je u Istarskoj županiji pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, a ovom humanitarnom činu se pridružila se i porečka Plava Laguna, priopćeno je iz ove hotelijerske tvrtke.

Prikupljala se posteljina, deke, jastuci i ručnici, koji su u ponedjeljak i otpremljeni u Albaniju. Podružnica Crvenog križa u Bujama prikupila je i otpremila 354 deke, 224 kompleta posteljine, 220 jastuka i 417 ručnika. Uz Plavu Lagunu, donacijama su nesebično pomogli i hotelsko poduzeće Aminess Hotels&Campsites iz Novigrada te tvrtka Histrianorum Lavi iz Umaga.

Prvi u nizu potresa koji su pogodili Albaniju bio je ujedno i najsnažniji potres zabilježen na Balkanu posljednjih desetljeća, i brojni stanovnici Drača i Thumanea (nedaleko od Tirane) ostali su bez svojih domova. Hrvatska na više načina pomaže Albaniji od prvoga dana ove katastrofe, pa se Plava  Laguna odmah odazvala pozivu Crvenog križa i pomogla donacijom koja je tamošnjim ljudima u ovom trenutku neophodna, piše u priopćenju.

Banuo u sjedište policije i prijetio smrću djelatnici

Bez vode 4. prosinca dio Kaštelira