in

Poduzetnički inkubator Pazin pokreće besplatan program brige o mentalnom zdravlju

S krajem svibnja, Poduzetnički inkubator Pazin pokreće besplatni program brige o mentalnom zdravlju poduzetnika i obrtnika, u sklopu kojeg će, kroz besplatna informativna predavanja, nuditi i mogućnost savjetovanja o temama iz područja mentalnog zdravlja i međuljudskih odnosa za poduzetnike i obrtnike sa područja središnje Istre.

Cilj programa je osnažiti i poduprijeti poduzetnike i obrtnike za lakše nošenje sa stresom i obavezama kojima su svakodnevno izloženi, a sve u svrhu donošenja boljih i uspješnijih poslovnih odluka, kojima će osigurati uspješnije poslovanje svojih tvrtki i obrta te bolje radne uvjete svojim zaposlenicima.

Prvo predavanje pod nazivom „Tvoje tijelo zna što je burnout“ održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja od 17:30 do 19 sati u prostorima Poduzetničkog inkubatora Pazin UP.

Predavanje će biti interaktivnog karaktera te će se prvi dio sastojati od teorijskog dijela, a drugi od vježbi introspekcije kroz vizualizaciju. Prijave nisu potrebne.

S početkom lipnja započinje i besplatno savjetovanje za poduzetnike i obrtnike. Fokus će biti na značaju očuvanja psihofizičkog zdravlja u sferi posla, postavljanju granica, razvoju pozitivne slike o sebi, temi autoriteta, vježbama disanja, načinima regulacije u stresnim situacijama i slično. Savjetovanje će se održavati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu od 15:30 do 18 sati u Poduzetničkom inkubatoru Pazin UP. Savjetovanje će se održavati individualno te će trajati po 45 minuta, a bit će moguće sudjelovati isključivo uz prethodnu najavu i rezervaciju željenog termina na info@rasi.hr.  

Za radionice i savjetovanja bit će zadužena savjetodavna terapeutkinja Petra Bulić –po struci magistra farmacije i medicinske biokemije. Završila je edukaciju za tjelesno orijentiranu psihoterapiju te je članica Hrvatske komore psihoterapeuta. Svoju privatnu psihoterapijsku praksu obavlja u Pazinu i Rijeci te u Rijeci radi kao asistentica u Centru za integrativni razvoj (institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju), piše u priopćenju.

TAR: Osnovci se oprostili od omiljenog pisca Luke Paljetka

Foto Grad Buje

Upoznajte staru uljaru u Bujama danas, 17.5., pod vodstvom prof. Denisa Visintina