in

Policija će u ponedjeljak kontrolirati uporabu mobitela u vožnji i korištenje pojasa

Kako bi se povećala razina sigurnosti i smanjilo stradavanje sudionika u prometu, djelatnici Postaje prometne policije Pula će u ponedjeljak, 7. siječnja, od 8 do 13 sati, provesti prometnu akciju nadzora nepropisne uporabe mobitela i  korištenja sigurnosnog pojasa. Budući da su navedena dva čimbenika, uz alkohol i brzinu, ”četiri glavne ubojice u prometu”, policijski službenici maksimalno će pojačati nadzor i sankcionirati počinitelje prekršaja.

Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Njegovim korištenjem izbjeći ćete teže posljedice stradavanja u slučaju prometne nesreće, ali i plaćanje zakonskih sankcija. Osim što su se dužni vezati sigurnosnim pojasom, vozačima je zabranjeno korištenje mobitela u vožnji, osim ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke.

PU istarska je poručila još jednom – poštujte prometne propise i vodite računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu!

U Jehnićima otuđen građevinski materijal iz kuće u izgradnji

GRAĐANI ZOVU FINU, NIJE IM JASNO ŠTO SE DOGAĐA Živjeli u uvjerenju da im je dug oprošten, a onda su doznali da im je otplata samo privremeno odgođena