in

Policija danas kontrolira kamione i autobuse na odmorištu Bačva

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave istarske će danas, 20. veljače, od 9 do 13 sati, na auto cesti A9 na odmorištu Bačva, provesti pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa. Na odmorištu će se kontrolirati vozila koja se kreću iz Pule u smjeru Buja, a prioritetno će se nadzirati radna vremena i obvezni odmori, brzina kretanja vozila, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i tehnička ispravnost vozila.

Na području Policijske uprave istarske 2018. godine evidentirana je 1.842 prometna nesreća. U prometnim nesrećama poginule su 23 osobe, 118 osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede,  665 lakše tjelesne ozlijede. I u 2019. godini nastavljen je trend rasta teških prometnih nesreća. Do danas su se na području policijske uprave dogodile tri prometne nesreće s poginulim osobama, u kojima su tri osobe smrtno stradale, dok su u istom razdoblju prošle godine na području PU istarske smrtno stradale dvije osobe.

Policijska uprava istarska poziva vozače da poštuju prometne propise te ih molimo za strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole.

22. veljače druženje u porečkoj knjižnici uz društvene igre SF&F udruge Mordele

Objavljen redoslijed grupa za veliku povorku: NA RIJEČKI KORZO STIŽE ČAK 10.000 MAŠKARA