in

Policija i Sportska zajednica Istarske županije obilježili Dan ružičastih majica

Foto Policijska uprava istarska

Sportski klubovi diljem Istre uključili su se obilježavanje Dana ružičastih majica te su jedan od treninga posvetili prevenciji vršnjačkog nasilja

Policijska uprava istarska i Sportska zajednica Istarske županije već treću godinu za redom nizom aktivnosti u suradnji sa sportskim klubovima obilježavaju Dan ružičastih majica. Sportski klubovi koji su se uključili u aktivnost odlučili su jedan svoj trening posvetiti borbi protiv vršnjačkog nasilja te su odijevanjem ružičastih majica, koje je osigurala Sportska zajednica Istarske županije, kao i drugih obilježja u ružičastoj boji, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave istarske osvijestili različite oblike nasilja koji vrlo često ostaju neprepoznati od strane njihovih vršnjaka, poput socijalnog nasilja.

Kroz razgovor s djecom policijski službenici su, prikazom stvarnih situacija koje se događaju, osvijestili djecu kojim ponašanjima ostvaruju obilježja fizičkog, verbalnog, socijalnog, seksualnog, psihičkog i cyber nasilja. Ujedno su ih poučili na koji način i od koga mogu zatražit pomoć kada se nađu u takvoj situaciji, a osim roditelja, stručnih službi škola, svakako su upućeni da su im i treneri i trenerice osobe kojima se mogu s punim povjerenjem obratiti kada misle da imaju problema.

U aktivnost su se ove godine uključili KBK Planet sport Pula, Atletski klub Medulin, Vaterpolo klub Pula, Rukometni klub Umag, Ženski odbojkaški klub Rovinj, ronilački klubovi Mladost Medulin i Boškarin Pula, Kickboxing klub Buje i plivački klubovi iz Pule.

Mladi plivači, trkači, odbojkašice i djeca koja treniraju borilačke sportove još su jednom rekla veliko NE svim oblicima nasilja, objavila je istarska policija 29. veljače 2024.

parfemi

Uhvaćen lopov. Dvaput u jednoj istarskoj trgovini ukrao parfeme

Električni mini bus - Foto Grad Poreč

POREČ: Električni City Bus ima novi vozni red