in

Policija najavila još jednu akciju kontrole pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Ilustracija - Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U petak, 20. siječnja od  9 do 13 sati, policija će provesti prometnu akciju kontrole korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u petak, 20. siječnja 2023. od 9 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje”.

Tijekom 2022. godine Postaja prometne policije Pula utvrdila je 14.580 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 2.220 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 3208 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja, objavila je istarska policija 19. siječnja 2023.

Požar kuće u Režancima - Foto Vatrogasci JVP Pula

Još nije poznat uzrok požara kuće u Režancima

Bez vode 20. siječnja dio Novigrada