in

Policija u BADERNI našla marihuanu, a u PULI amfetamine

Foto PU istarska

Policijski službenici prijavili su muškarca koji je na porečkom području uzgajao indijsku konoplju te muškarca koji je na području Pule prodavao amfetamin

Istarski policajci u utorak, 25. kolovoza, proveli su dva kriminalistička istraživanja i prijavili dvojicu muškaraca zbog sumnje u počinjenja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Porečki su policajci, prilikom obilaska Baderne i okolice, na jednom zemljištu pronašli šest posuda sa stabljikama indijske konoplje, visine oko 20 centimetara, koje je osumnjičeni skrivao među nasadima industrijske konoplje. Utvrđeno je kako je stabljike posadio i o njima brinuo 28-godišnji hrvatski državljanin te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

U Puli su policijski službenici, temeljem saznanja da se 35-godišnji hrvatski državljanin bavi preprodajom droge, uhitili muškarca i obavili pretragu njegovog doma. U torbici, koju je muškarac imao na sebi, pronašli su nekoliko paketića s ukupno 5.5 grama amfetamina, 0.8 grama marihuane i dva mobitela. Prilikom pretrage stana pronađeno je još 10.2 grama amfetamina, jedna tableta ecstasy, korištene PVC vrećice za vakumiranje s tragovima bijele praškaste materije, dvije precizne digitalne vage i dva samostrela s pripadajućim strijelama. Pronađeni predmeti su oduzeti, a policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

ISTRAMET: Još 4 dana vrućeg ljeta, a zatim jaka promjena

“Skači – za Badernu smo jači“ – Mališani dobili nove sadržaje