in

Ana Černjul: Višnjan zaslužuje imati svoju obilaznicu

Na danas održanoj konferenciji za medije u Višnjanu, kandidatkinja IDS-a za načelnicu Ana Černjul, predstavila je nekoliko strateških projekata koje planira realizirati u narednom mandatu. Tim je povodom istaknula strateški projekt višnjanske obilaznice – 2. krak duljine približno 1,2 kilometra, kazavši kako se trenutno sav promet županijske razine odvija kroz višnjanski centar i time u kombinaciji sa lokalnim prometom stvara poteškoće u prometu, ugrožavajući sve sudionike u prometu, a naročito djecu.

Kao drugu točku Černjul je izdvojila razvoj poljoprivrede, kazavši kako joj je u cilju pozicionirati Višnjan kao Centar ekološke poljoprivrede. – Uz potporu AZRRI-a želimo osnovati Centar za savjetovanje poljoprivrednika, a posebno su nam u fokusu mali poljoprivrednici, kojima ćemo pomoći u prijavama na natječaje za bespovratna sredstva, istaknula je kandidatkinja IDS-a.

Nadalje, govoreći o programu, Černjul se osvrnula na Kreativno-edukacijski centar Miani navevši da je Višnjan zahvaljujući zvjezdarnici postao i globalno prepoznatljiv.

– Cilj nam postati centar izvrsnosti po pitanju znanosti i tehnologije, za djecu i mlade u Istri i šire. Slijedom navedenog, plan nam je osnovati Kreativno-edukacijski centar Miani, koji je začetak budućeg dječjeg tehnološko-znanstvenog laboratorija, prvog takvog u Istri, kazala je kandidatkinja IDS-a za načelnicu Višnjana dodajući da će kroz suradnju sa tehničkim muzejima i centrima iz inozemstva osmisliti i opremiti mini znanstveni laboratorij-znanstvenu igraonicu.

Želimo postati centar izvrsnosti Istre za znanost i visoku tehnologiju i osloniti se na vrhunski rad naše Zvjezdarnice. Ovim projektom promovirali bi i turistički valorizirali rad višnjanske Zvjezdarnice te ispričali našu priču kako se Višnjan našao među zvijezdama, zaključila je kandidatkinja IDS-a.

Viziju kandidatkinje IDS-a Ane Černjul, koja želi kvalitetnim i inovativnim projektima napraviti razliku u Višnjanu, podržao je i kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić koji je kazao kako ni najmanje ne sumnja da će grintom, strašću i fokusom u tome uspjeti.

– Županija će uvijek i maksimalno podržavati kvalitetne, razvojne, racionalne i dobro osmišljene projekte istarskih gradova i općina, što je i slučaj, kazao je Miletić, s projektima o kojima je govorila Ana Černjul.

Nadalje, kad govorimo o cestogradnji, nastavio je Miletić, u narednom mandatu imamo zaista ambiciozan program. – Namjeravamo dovršiti i graditi diljem cijele Istre sasvim novu prometnu infrastrukturu, to nam je jedan od ključnih prioriteta, napomenuo je kandidat za istarskog župana dodajući da su kvalitetna prometna rješenja preduvjet gospodarskog razvoja, kao i važnost sigurnosti gradskog prometa.

Na samom kraju, kandidat IDS-a je podsjetio da se u Istri već godinama radi na projektima cestogradnje kojima se želi osigurati isti standard kako u većim, tako i u manjim sredinama, a zaključio je rečenicom kako je ravnomjeran razvoj svih dijelova Istre najispravniji put i da od toga neće nikada odustati, priopćeno je iz IDS-a.

POREČ: USLUGA poklonila djeci edukativnu bojanku Fani i Flekica

SDP predstavio listu za VIŽINADU: Marljivi ljudi koji svoju općinu žele učiniti ponosom Istre