in

Daglas Koraca podnio ostavku, novi šef umaškog IDS-a Arden Sirotić

Novi šef umaškog IDS-a Arden Sirotić
Daglas Koraca podnio ostavku na mjestu čelnika IDS-a Umag

Na sinoć održanoj sjednici predsjedništva Gradske podružnice IDS-a Umag Daglas Koraca podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, priopćeno je danas iz ureda za odnose s javnošću IDS-a. Na njegovo je mjesto imenovan Arden Sirotić.

Podsjetimo, zadnjih se dana u medijima pisalo o situaciji u umaškom IDS-u, gdje već dugo vlada nezadovoljstvo, zbog čega je skoro došlo do gašenja podružnice. U medije je procurio popis s 62 članova koji su bili spremni napustiti stranku ako se Koraca ne povuče s mjesta predsjednika.

Obrazloživši razloge svoje ostavke, Koraca je istaknuo da je to isključivo njegova odluka.

– Smatram to konstruktivnim potezom s obzirom na situaciju u kojoj se našla gradska podružnica IDS-a Umag. Moramo što prije krenuti prema rješavanju situacije i konsolidaciji podružnice, rekao je Koraca.

Nakon što su saslušali Koracino obrazloženje, članovi i članice predsjedništva prihvatili su njegovu odluku te su mu se zahvalili na dosadašnjem radu. Koraca će nastaviti aktivno sudjelovati u radu podružnice te obnašati funkciju gradskog vijećnika, priopćila je središnjica IDS-a.

Sukladno Statutu IDS-a, upravljanje preuzima potpredsjednik Gradske podružnice, dok će se sve aktivnosti nastaviti po redovnom programu. Odlukom predsjedništva potvrđeno je da upravljanje preuzima Sirotić, dugogodišnji član IDS-a te ravnatelj Talijanske osnovne škole Galileo Galilei u Umagu. 

Zahvalivši se na jednoglasnoj podršci, Sirotić je naglasio kako se vodstvo IDS-a slaže da im svima predstoji puno timskog rada i razgovora kao i  rada na promjenama koje su Umagu nužno potrebne.  Pozvao je sve članove i simpatizere IDS-a da „svojim idejama, sugestijama i kritikama daju svoj doprinos razvoju našeg mista.“

Sirotić je poručio da će mu prva aktivnost biti organiziranje niza sastanaka po svim ograncima, te da će u narednim danima imati točnu brojku članova koji su istupili iz podružnice budući da je provjerom utvrđeno da neki od potpisa nisu autentični, odnosno, da neki od članovi koji se nalaze na popisu nikad nisu zatražili ispis.

– Program IDS-a ima snažnu podršku na području našeg grada. Zajedno možemo mijenjati naš Umag nabolje, zaključio je Arden Sirotić.

Ekspanzija kanabis tržišta: ‘Potražnja za proizvodom nemjerljivo je veća od ponude. A crno tržište nam ne može ništa!’

Članice SOS Šapa za Dan žena prikupile 3.600 kuna za napuštene životinje