in

IDS-ovac Daus o novom zakonu: “Imat ćemo euro, ali nećemo imati para”

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, Emil Daus, danas je u saborskoj raspravi o Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj potvrdio kako je IDS od prvog dana za potpunu integraciju u Europsku uniju te stoga podržava ulazak Hrvatske u euro zonu.

Foto IDS

Zapitavši Vladu koji su ciljevi i koji je smjer prema tim ciljevima, zastupnik je nabrojao mnoga pitanja na koje Vlada nema odgovor, poput onog kako postati društvo proizvodnje, prvenstveno modernih i zelenih industrija, a ne samo usluga te kada i kako mislimo postati energetski neovisni.

Uz to, tražio je odgovor na pitanje zašto imamo mnogo zapuštene državne imovine koja nije privedena namjeni, lošu iskorištenost europskih sredstava te kako mislimo riješiti problem stalnog zaduživanja naše zemlje.

Naveo je kako će euro biti samo valuta, a da će realnu vrijednost te valute stvarati realna ekonomija i uređena država s jasnim dugoročnim ciljevima te da treba o realnim problemima i izazovima pričati i raspravljati, pa čak odlučivati i konsenzusom ako je potrebno.

– Jedino tako ćemo se izvući. U svim ostalim scenarijima bit ćemo samo jedan od vagona u kompoziciji koju drugi vuku. I to onaj vagon negdje prema začelju. Ako se hitno ne pristupi cjelovitoj reformi sustava i društva, imat ćemo euro, ali nećemo imati para. A kad ni šoldi, onda si furešta u svojoj korti, zaključio je Daus.

Izvor IDS

Poreč: Otvoreni upisi u USB-ov Ljetni plesni kamp

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Proljeće na pjatu u OŠ Tar-Vabriga