in

FUNTANA dobila parlament: Predsjednik Igor Žiković, zamjenici iz IDS-a i HDZ-a

Vijećnici Funtane - Foto Tanja Kocijančić

Općina Funtana konstituirala je jučer novo Općinsko vijeće u koje su ušli vijećnici izabrani na lokalnim izborima 16. svibnja. Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Igor Žiković, inače nositelj Nezavisne liste “Gals za Funtanu” koja je na izborima osvojila najviše glasova, odnosno tri od ukupno sedam mjesta u vijeću.

Novo vijeće u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Za potpredsjednike Vijeća, također jednoglasno, izabrani su Milan Lukić iz HDZ-a i Ivana Prekalj Martinčević, nositeljica IDS-ove liste na izborima.

Jučer su prisegnuli svi novi vijećnici – osim spomenutih Žikovića, Lukića i Prekalj Martinčević to su učinili još i Andrea Štifanić i Silvija Štifanić s nezavisne liste, zatim iz IDS-a Marin Tonković koji je u vijeće ušao umjesto Dušana Orlovića, koji je morao staviti mandat u mirovanje budući da obnaša nespojivu dužnost s funkcijom vijećnika (direktor je Marine Funtana). Također, jedan mandat u vijeću dobio je i nezavisni Eugen Fabris.

Novo vijeće u Funtani – prisega vijećnika – Foto Tanja Kocijančić

Mandat u mirovanje stavio je i načelnik Mladen Grgeta sa Žikovićeve nezavisne liste umjesto kojeg je u vijeću sada Silvija Štifanić.

Na početku sjednice izabrana je Mandatna komisija u sastavu Milan Lukić, Andrea Štifanić i Ivana Prekalj Martinčević koja je verificirana mandate i osvojene glasove na izborima. Odabran je i odbor za izbor i imenovanja u sastavu Ivana PRekalj Martinčević, Marin Tonković i Igor Žiković.

Na kraju se novim vijećnicima obratio načelnik Mladen Grgeta, čestitavši svima. Poželio je da i ubuduće surađuju konstruktivno, isključivo na dobrobit mjesta i stanovnika, kao što su to činili i prethodnih godina.

Novo vijeće u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

VRSAR: Marla Vidaković opet u reprezentativnom dresu na najjačem turniru svjetske serije

bicikl korona covid

Petak: Odlične vijesti iz istarskog Stožera