in

IDS Funtana o prelasku načelnika u HDZ: Zatečeni smo poput većine naših građana

Premijer, Grgeta i Kliman - Screenshot

Prenosimo u cijelosti priopćenje IDS-a Funtana o prelasku načelnika u HDZ. 

“Nakon medijskih objava o prelasku nezavisnog Mladena Grgete, načelnika Općine Funtana u redove HDZ-a, IDS Funtane želi informirati javnost da s tom odlukom nema nikakve veze.
Naime, u pojedinim se medijima moglo pročitati da je Općinsko vijeće Općine Funtana podržalo prelazak načelnika u redove HDZ-a, što nipošto nije točno. Općinski vijećnici nisu nikada o tome raspravljali, a između načelnika Grgete i podružnice IDS-a Funtane nije postojao nikakav dogovor, niti je stranka na bilo kakav način podržala, odnosno sudjelovala u toj odluci.
– Načelnik Mladen Grgeta prešao je u HDZ i to je isključivo njegova odluka, odnosno njegove liste. Poput većine Funtanjana, i mi smo zatečeni ovom odlukom. Zbog točnog informiranja javnosti, važno nam je razjasniti svim našim članovima, simpatizerima i sumještanima, da IDS Funtane nije podržao odluku nezavisnog Mladena Grgete da pređe u HDZ!“ – ističu u IDS-u Funtane.
Naposljetku, predstavnici podružnice IDS-a Funtane naglasili su da „kao i u svim istarskim gradovima i općinama, IDS djeluje prije svega konstruktivno. Programska suradnja između IDS-a i načelnika Grgete temelji se na konkretnim projektima i razvojnoj politici našeg mjesta. Ukoliko se politike naše općine promjene prelaskom načelnika u HDZ, uzimamo si za pravo revidirati naš stav po pitanju suradnje.“

ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR

Božinović iznio detalje o e-osobnoj: Bit će jednako vrijedna putovnici, novosti za maloljetnike

Vijećnici Funtana u novom sazivu nakon izbora 2021

Funtana: Vijećnici raspravljaju o višemilijunskoj prodaji zemljišta i plaći načelnika