in

Istarski ugostitelji se odgovorno pridržavaju mjera i treba im omogućiti da rade dok god brojke ne pokažu drugačije!

Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a danas je još jedanput ponovio apel kojeg su jučer predsjedniku Vlade uputili svi istarski gradonačelnici i istarski župan koji traže odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.

– Naš zahtjev temelji se isključivo na mišljenju stručnjaka, odnosno na podacima naših epidemiologa koji pokazuju da u Istri ugostiteljski objekti NISU žarišta zaraze. Istarski ugostitelji se odgovorno pridržavaju svih propisanih mjera i treba im omogućiti da rade dok god brojke ne pokažu drugačije. Osim toga, nema nikakvih naznaka da će zatvaranje objekata koji nisu žarišta zaraze smanjiti širenje infekcije, ali će sigurno dovesti u pitanje radna mjesta!, istaknuo je Miletić te je nadodao:

– Potpuno smo svjesni ozbiljnosti situacije, ali okolnosti se bitno razlikuju od županije do županije, od grada do grada i ne vidim niti jedan razlog da se onima koji mogu i koji se ponašaju odgovorno zabrani da rade. Regionalni pristup pokazao se najučinkovitijim i kod nas i u svijetu. Zašto se sada od njega odustaje!?

– Istra se od početka pandemije nametnula kao primjer dobrog upravljanja ovom velikom krizom. Kod nas se mjere donose pravovremeno, provode dosljedno i odnose na sve jednako, bez izuzetaka! Mi najbolje poznajemo vlastitu kuću i najbrže ćemo reagirati i ograničiti ili zabraniti sve aktivnosti koje doprinose širenju zaraze. A to u ovom trenutku NISU ugostiteljski objekti.  Zato apeliramo na vas, ne kočite lokomotivu Hrvatske. Pustite nas da radimo!“, poručio je Miletić, priopćeno je iz ureda IDS-a.

Istra u petak – Novozaraženih 81, u samoizolaciji više od tisuću ljudi

Otišao u dućan iako ima koronu – policija ga uhvatila