in

Iz Sabora u proračunu za 2020: ISTRI MRVICE – Nije prihvaćen ni jedan amandman IDS-a, ni oporbe

 „Nije prihvaćen niti jedan amandman IDS-a, nije prihvaćen niti jedan amandman opozicije i evo nam odgovora zašto je društvo duboko podijeljeno, zašto nema potrebnog gospodarskog napretka i zašto se Hrvatska po brojnim pokazateljima nalazi na samom začelju Europske unije“, izjavio je Giovanni Sponza nakon što je odbijeno svih 30 podnesenih amandmana IDS-a na državni proračun, piše u priopćenju IDS-a.

Naveo je kako je IDS ponudio sufinanciranje projekata s učešćem i gradova i županija sa zamolbom da svoj udio daje i država. Napomenuo je kako bi efekti tih projekata bili pozitivan utjecaj na BDP, na državni proračun, gospodarski razvoj, društveni i socijalni standard naših građana. Istaknuo je kako Vlada poziva na zajedništvo, kao i to da pokažemo visok stupanj razumijevanja, dok istovremeno ni ove, a ni prošle godine nisu prihvatili niti jedan amandman oporbe.

– Temeljno pitanje je zašto od svih podnesenih amandmana oporbe ni jedan jedini amandman nije prihvatljiv i koristan za ovu državu, upitao je saborski zastupnik IDS-a.

Inače, jučer je Hrvatski sabor usvojio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu, po kojemu će ukupni prihodi države u idućoj godini iznositi nešto preko 145 milijardi kuna, a rashodi nešto više od 147 milijardi kuna.

Proračun je donijet glasovima 80 zastupnika, njih 41 bilo je protiv, a jedan suzdržan. Vlada proračun temelji na realnom rastu BDP-a od 2,5 posto u idućoj godini.

Sabor je prihvatio i jedan amandman, onaj četvero HDZ-ovih zastupnika koji su tražili dodatnih deset milijuna kuna za Sveučilište Sjever. Tim amandmanom ne mijenja se ukupan iznos proračuna, nego se radi o preraspodjeli u okviru postojećih limita.

Ostatak od ukupno 327 amandmana, koliko su na predloženi proračun podnijeli saborski zastupnici i klubovi, vladajuća većina je odbila.

TAR/FUNTANA/VRSAR – U pripremi božićni paketi za djecu koja ne polaze vrtiće – poziv roditeljima

Od danas zimski uvjeti na većini najvažnijih cesta – donosimo visine svih kazni i savjete policije