in

Izbori za mjesne odbore u Poreču: STRANKA IVANA PERNARA natječe se u čak 6 MO-a

-Na izbore smo se odlučili zato što u većini mjesnih odbora nema oporbe koja može konstruktivno sudjelovati u radu, pa vladajuća stranka donosi samostalne odluke kakve odgovaraju vladajućima. Problemi se uopće ne rješavaju, već samo gomilaju, stoga je došlo vrijeme da se naši sugrađani što više uključe u rad mjesnih odbora i u odlučivanje o svim važnim temama i pitanjima, rekao je Emanuel Rudan, predsjednik istarskog ogranka Stranke Ivana Pernara, koja se u Poreču kandidirala sa svojim listama u čak šest mjesnih odbora.

Nositelji tih lista su MO Anke Butorac Eni Mihalić, MO Joakim Rakovac Albano Seba, MO Nova Vas Emanuel Rudan, MO Fuškulin Davor Koraca, MO Mate Balota Željko Hrnčić i MO Veli Maj Bernard Ritoša.

-Na listama imamo ljude raznih profila i godina starosti; od poduzetnika, poljoprivrednika pa do hrvatskog branitelja. Na listama su naši sugrađani koji su sudjelovali u raznim akcijama pomaganja svojih sugrađana, a također i u obrani njihovih domova od deložacija. Naš program se može sažeti u šest ključnih točka: veće uključivanje građana u donošenju odluka, briga oko održivog turizma i zaštiti plaža, veća osjetljivost ulaganja iz gradskog proračuna za potrebe stanovnika grada, odnosno mjesnih odbora (pratiti potrebe građana, a ne pojedinaca), održivo gospodarenje otpadom koje bi vodilo prema potpunom ukidanju plaćanja, ukidanje naplate parkinga u zimskom periodu za stanovnike Poreča i Istre i uvođenje gradskog prijevoza, nanizao je Rudan.

Iz programa je izvojio ukidanje naplate parkinga u zimskom periodu radi oživljavanja grada. Besplatan parking bi se jako dobro pokazao kod poduzetnika, a zasigurno bi i gradski proračun imao bolju krvnu sliku.

-Posebno bi izdvojili i naglasili potrebu uvođenja gradskog prijevoza koji je neophodan za cijelu Poreštinu. Na taj način rasteretila bi se gužva u prometu, ali i parking u samom centru grada. Puno više djece bi moglo ostajati na izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima neovisno o roditeljima koji rade popodnevne smjene. Svaki mjesni odbor je zaseban i sa svojom problematikom, stoga ćemo osluškivati potrebe naših sugrađana i dati sve od sebe ne bi li bilo ugodnije življenje u našem gradu, naglasio je Emanuel Rudan.

Prvo je drva posjekao, a potom ih ukrao

Potpisan ugovor s izvođačem: MARČANA gradi novi vrtić vrijedan više od 10 milijuna kuna