in

Izvanredni izbori u Pazinu: Možemo osvojilo većinu u Gradskom vijeću

Foto Možemo Pazin

Lista platforme Možemo! pobijedila je u nedjelju na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Pazina, dobivši 48,86 posto glasova birača, odnosno sedam od 13 vijećničkih mjesta.

Prema prvim neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora u Gradu Pazinu, lista platforme Možemo dobila je 1.329 glasova, odnosno 48,86 posto, a time i sedam vijećnika u Gradskom vijeću.

Lista IDS-HNS-HSU osvojila je 682 glasa ili 25,07 posto i četiri vijećničkih mjesta, lista HDZ-a 333 glasa odnosno 12,24 posto te jednog vijećnika, dok je Lista grupe birača nositelja Željka Mraka osvojila 221 glas odnosno 8,12 posto i također jedan mandat.

Bez ijednog vijećnika ostao je SDP koji je dobio samo 155 glasova ili 5,69 posto glasova.

Možemo! će u pazinskom Gradskom vijeću sada imati 7 od 13 vijećnika, čime si ta politička platforma osigurava gotovo potpunu samostalnost u donošenju odluka.

Podsjetimo, na prvim, proljetnim izborima za Gradsko vijeće od 13 vijećnika šest je bilo IDS-ovih, četiri Možemo, po jedan SDP-ov, HDZ-ov i jedan nezavisni. To znači da je IDS na prijvremenim izborima izgubio dva vijećnička mjesta, dok ih je Možemo dobio još tri.

Izbore je obilježila mala izlaznost s obzirom da je od ukupno 7249 birača na birališta izašlo svega 2753 odnosno 37,98 posto birača.

“Važećih listića bilo je 2720 ili 98,8 posto a nevažećih 33 odnosno 1,2 posto. Izbori su protekli u najboljem redu”, potvrdio je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Denis Hek.

Podsjetimo, Pazin je morao na izvanredne izbore jer u svibnju na redovnim lokalnim izborima niti jedna od pet stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću nije imala potrebnu većinu. Gradsko vijeće nije se uspjelo konstituirati u zakonskim rokovima ni nakon tri pokušaja, pa je Vlada raspisala prijevremene izbore.

Na izvanrednim izborima, kao i na redovnim u svibnju, natjecalo se pet lista, odnosno stranaka.

Voditelj regionalnog razvoja pri Hrvatskom stolnoteniskom savezu Zdenko Prskalo održao dva trening kampa u Vrsaru

VRSAR: Stolnotenisači iz Istre na treningu s voditeljem regionalnog razvoja HSS-a

udruga veterana domovinskog rata poreč rovinj sportske igre

Susret veterana Domovinskog rata Poreča i Rovinja