in

Miletić: Premijer dao podršku strateškim projektima Istarske županije

Foto Istarska županija

U sklopu posjeta Istarskoj županiji, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i suradnici, danas su održali sastanak s predstavnicima Istarske županije, na čelu sa županom Borisom Miletićem. 

Foto Vlada RH Twitter - Premijer i IRena Hrstić
Foto Vlada RH Twitter – Premijer i Irena Hrstić

Župan Miletić  zahvalio je predsjedniku Vlade RH što je posjetio Istarsku županiju, a radni sastanak je ocijenio konstruktivnim i izrazio je zadovoljstvo što je premijer dao podršku županijskim strateškim projektima. 

„Na sastanku s predsjednikom Vlade RH razgovarali smo o strateškim projektima, a odnose se na područje pomorstva, odnosno sanaciju i dovršetak pulskog lukobrana, kao i izgradnju lukobrana u Rapcu i na području Svete Katarine u Rovinju. Također, bilo je govora o temi koja traje već neko vrijeme, a to je početak rada Medicinskog fakulteta u Puli, pri našem Sveučilištu, te zaključivanju suradnje između Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hitnog prijema u bolnici u Izoli. Kao što je poznato, Istarska županija je preuzela na sebe pokrivanje troškova zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata u Izoli, ali držimo da bi poput drugih bolnica i prava osiguranika, građani sjeverne Istre trebali imati  jednaki tretman“, kazao je župan. 

„Informirali smo premijera o našim nastojanjima da ispunimo uvjete iz Zelenog plana, koji se odnosi na energetiku, dakle o izgradnji solarnih panela. Još jedna važna tema za našu Županiju o kojoj smo govorili je revitalizacija istarske željeznice, koju smo nazvali Istarska lambda, što je definitivno budućnost i u smislu transporta kako robe, tako i građana u cijelu smanjenja kamionskog prijevoza i ispuštanja štetnih plinova u atmosferu. Predstavili smo mu i projekt izgradnje Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje u Puli, koji bi na jednoj lokaciji okupio sve žurne službe“, zaključio je župan. 

Sastanku u Županiji prethodili su sastanak s predstavnicima tvrtke Bina Istra i obilazak gradilišta druge cijevi Tunela Učka, radni sastanak u Gradu Buzetu i obilazak Istarskog vodovoda. Premijer Plenković pohvalio je uvedene mjere redukcije korištenja pitke vode, koje su polučile rezultate, a pohvalio je i rad Vatrogasne zajednice Istarske županije, na čelu sa zapovjednikom Dinom Kozlevcem na profesionalnom i učinkovitom angažmanu u gašenju brojnih požara diljem Istre, objavila je Istarska županija.

Prenosimo današnje glavne poruke koje je premijer izrekao, odnosno odgovorio na upite novinara:

“Predsjednik Republike je kulturu političkog dijaloga u našoj zemlji spustio na najniže grane, izvrijeđao je sve i učinio ogromnu vanjskopolitičku štetu našoj zemlji. Potpuno je nedostojan funkcije koju obnaša.”

Foto Twitter Vlade RH - Sastanak u Uljaniku
Foto Twitter Vlade RH – Sastanak u Općoj bolnici Pula

#Ravnateljici dr. Ireni Hrstić i djelatnicima Opće bolnice Pula zahvalni smo na požrtvovnom radu tijekom pandemije i brizi koju iskazuju za pacijente! Vlada RH je uložila 800 milijuna kn u OB Pula za novu bolnicu i širenje kapaciteta te poboljšanje zdravstvene usluge.”

“Brojnim odlukama Vlade RH pokazali smo koliko nam je stalo da brodogradnja u Hrvatskoj opstane i da se očuvaju radna mjesta! Nastavljamo revitalizaciju brodogradilišta u Puli u suradnji s upravom Uljanika 1856, uz interes investitora za daljnja ulaganja.”

Foto Twitter Vlade RH - Sastanak u Uljaniku
Foto Twitter Vlade RH – Sastanak u Uljaniku

U Buzetu: “Naložili smo Hrvatskim vodama da se napravi sve i pomogne Istarskom vodovodu kako bi se osigurao nesmetan dotok vode za kućanstva i gospodarstvo, pogotovo u vrijeme turističke sezone koja je po dolascima i noćenjima za 2% bolja nego rekordna 2019.”

stancija vergotini

Poreč: ST. VERGOTINI postaje “žensko” naselje – Mijenjaju se nazivi svih ulica i trgova

Arhiv TZ Novigrad - Lunasa 2019.

NOVIGRAD: Astro party Lunasa za sve koji vole zvijezde i mistiku