in

Ministar Malenica i Kliman u Poreču iskazali podršku novom vodstvu HDZ-a

Foto Tanja Kocijančić

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, državni tajnik ministarstva pravosuđa i uprave Josip Salapić, predsjednik istarskog HDZ-a i saborski zastupnik Anton Kliman posjetili su jučer gradsku organizaciju HDZ-a Grada Poreča. Susret je održan u Domu obrtnika gdje se okupio velik broj članova i simpatizera ove političke organizacije.

Kliman, Barišić i Malenica - Foto Tanja Kocijanči
Kliman, Barišić i Malenica – Foto Tanja Kocijančić

Ministar Malenica se obratio članovima prvenstveno kao podrška novom vodstvu porečkog HDZ-a, a posebno je istaknuo veliko zadovoljstvo zbog velikog odaziva i dobre organizacije. Nadalje u svom izlaganju detaljno se osvrnuo na aktualnu političku situaciju na nacionalnoj i svjetskoj razini, kao i na problematiku u pravosuđu vezanu za reformu pravosuđa, izmjenu i dopunu Zakona o kaznenom postupku, Zakona o parničnom postupku. Također je istaknuo realizirane i buduće projekte Vlade RH na području Istarske županije.

Saborski zastupnik Kliman je isto tako iskazao podršku novom vodstvu, s naglaskom na jačanje HDZ-a na području Istarske županije, a posebice porečkoj organizaciji.

Predsjednica porečkog HDZ-a Ivana Barišić iskazala je dobrodošlicu ministru Malenici, državnom tajniku i Klimanu. Rekla je kako je dolazak ministra Ivana Malenice, koji je na čelu ministarstva pravosuđa i uprave kao jednog od najzahtjevnijih ministarstva u Republici Hrvatskoj a to zna jer je profesionalno involvirana u pravosuđe, i saborskog zastupnika i predsjednika županijske organizacije Klimana je za njih kao Gradsku organizaciju veliki pokazatelj koliko županija i središnjica HDZ pridaju značaja radu lokalnih organizacija HDZ-a u Istri.

Foto Tanja Kocijančić hdz poreč u gostima ministar malenica
Foto Tanja Kocijančić

Istaknula je da im je njihovim dolaskom ukazana velika podrška u radu, kao i da je županija i središnjica prepoznala predan i odgovoran rad te da im je to dodatna motivacija za daljnji rad u ostvarivanju njihovih ciljeva. Predsjednica je istaknula da će u daljnjem radu nastojati zadržati ostvarenu dobru suradnju i koordinaciju kako sa županijom tako i sa središnjicom HDZ-a. Uz njihovu podršku istakla je da će svakako nastaviti s predanim radom kao i do sada te učvrstiti porečki HDZ da stranka bude što stabilnija, prepoznatljivija, organiziranija i učinkovitija u svom radu.

Foto Tanja Kocijančić hdz dom obrtnika skup ministar malenica kliman
Foto Tanja Kocijančić

Predsjednica je za kraj istaknula kako rade u vrlo zahtjevnim, odnosno izazovnim vremenima ali ih to ne sputava da aktivno rade na ostvarivanju svojih zadanih ciljeva, te ističe da to ne bi mogli sami bez velike potpore predsjednika županijskog HDZ-a Antona Klimana.

Predsjednica je na kraju zahvalila svojim potpredsjednicima na predanom i aktivnom radu u razvitku stranke kao i svim njihovim članovima i simpatizerima, objavio je HDZ.

Učenici TUš-a Antona Štifanića Poreč pokazali izvrsno znanje njemačkog i engleskog jezika

Učenici TUŠ Antona Štifanića Poreč uspješni na natjecanjima iz stranih jezika

pixabay pas

Lijepa vijest: I Pazin ima sklonište za pse