in

Oporba kreće u opoziv ministra Beroša

Saborska opozicija sastala se jutros te je dogovoreno da se ide u postupak pokretanja opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša zbog, kako su naveli, katastrofalnog stanja u zdravstvu te brojnih afera koje se samo nižu, pogotovo oko platforme Cijepise, piše Index.

“Unutar oporbe potpuni je konsenzus. Uskoro ćemo pokrenuti postupak opoziva”, rekao je nakon sastanka predsjednik SDP-a Peđa Grbin dodavši da će i Berošu dati priliku da malo razmisli i ode sam. 

“U epidemiji dok ljudi umiru, netko iz zdravstvenog sustava krade, zato tražimo da Beroš ode. Kada? Dopustite da sami odlučimo o datumu”, rekao je, prenosi RTL.   

“A za onog sportaša koji se hvali s 11:0 postavljam pitanje: Prijatelju moj, kakav je to tim u kojem igrači jedan po jedan odlaze? Obranio si Tolušića, Kuščevića, Kujundžića”, kazao je Grbin aludirajući na bivše ministre i premijera Andreja Plenkovića koji ih je u saboru “obranio”, ali su nakon toga otišli s dužnosti.  

Na optužbe iz HDZ-a da oporba sve to radi zbog skorih lokalnih izbora Grbin odgovara: “Bolesni nemaju lijekove, u zdravstvu se krade, to nije naš tajming, to je tajming HDZ-a, a kad vidim da se krade, baš me boli briga kad su izbori.”

Na konstataciju da se ugovori u zdravstvu otkazuju nakon što mediji otkriju aferu Grbin odgovara: “To je panika kad te uhvate s prstima u pekmezu.”

Grbin je kazao i da očekuje širu rekonstrukciju vlade, ne samo odlazak Beroša, piše Index. 

Velika šteta u požaru konobe i pomoćnih objekata, slijedi očevid

NOVIGRAD: Nastavlja se projekt edukacija Aminess Gourmet Lab