in

PRAVO NA POBAČAJ U USTAVU: Nemet – Pravo žena na izbor kao civilizacijski minimum

Foto IDS PRESS

Zastupnica IDS-a  Katarina Nemet, danas je u Hrvatskom saboru u ime IDS-a, sudjelovala na zajedničkoj konferenciji za medije ljevice i liberala o Prijedlogu izmjene Ustava RH- Pravo žena na slobodno i samostalno odlučivanje o rađanju. Konferencija je održana povodom inicijative oporbe da se pravo žena na pobačaj vrati u Ustav.

Nemet je istaknula kako stečena ljudska i građanska prava, a posebno pravo žena na izbor treba gledati isključivo kao civilizacijski minimum.

– IDS se zalaže za Republiku Hrvatsku kao zajednicu građana u kojoj se poštuju sva ljudska prava i slobode i kojoj su svi građani ravnopravni bez obzira na rasnu, nacionalnu, vjersku, spolnu, društvenu ili bilo kakvu drugu pripadnost, istaknula je zastupnica IDS-a.

Posebno je naglasila kako su temelj politike IDS-a ljudska prava.

– Sloboda pojedinca, kao i sloboda savjesti i izražaja svakog ponaosob, osnova je svake moderne države i kao takva iznad svakog diskrecijskog prava države nad pojedincem, kazala je Nemet te dodala da bi se ovakvom promjenom Ustava poslala jasna i glasna poruka u kakvom društvu želimo živjeti, a to je društvo u kojem smo svi ravnopravni.

Izvor IDS

Foto Istarska županija

Istarskoj županiji, Poreču i Puli više od 2 milijuna eura za program “Energija i klimatske promjene”

Foto POU Buje

MOMJAN: U subotu koncert “To old to die” Igora Božanića