in

Predsjedništvo IDS-a: Miletić se više neće kandidirati za predsjednika

Članovi predsjedništva dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja – Unutarstranački izbori u rujnu

Na večeras održanoj tematskoj sjednici Predsjedništva IDS-a o lokalnim izborima u Pazinu članice i članovi predsjedništva IDS-a raspravljali su o rezultatima završenih lokalnih izbora.

Rezultati izbora ispod su očekivanja i mogućnosti IDS-a, no IDS je i dalje najjača stranka u Istri, dvostruko jača od drugih opcija. IDS je u svojoj dugogodišnjoj povijesti više puta pokazao da zna slušati, mijenjati se i rasti. To će napraviti i ovoga puta.

Članovi predsjedništva dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja. Isto tako, članovi predsjedništva u sljedećih nekoliko mjeseci zajednički će definirati pravce daljnjeg razvoja stranke.

U svim podružnicama IDS-a održat će se skupština, koja po Statutu IDS-a slijedi nakon svakih lokalnih izbora. Svi svi članovi moći će se izjasniti o povjerenju predsjedništvu podružnice.

Temeljem stranačkog Statuta, provest će se i redovni unutarstranački izbori za mandatno razdoblje 2021. – 2025., čiji je rok za dovršetak 15.09.

Boris Miletić istaknuo je da time završava njegov drugi mandat na čelu IDS-a i da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

– Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Moja odluka u tom kontekstu je jedina ispravna.  Kao župan bit ću potpuno posvećen razvoju Istre, jačanju našeg regionalnog statusa i provođenju novih politika!, rekao je Miletić.

Izvor IDS – DDI

BUJE – VRSAR: Kino Istra donosi bogat filmski program u šest gradova i mjesta

POREČ: Limači Maximvsa ostvarili izvrsne rezultate na prvenstvu kvarnerske lige