in

Premijer i ministri Butković i Vučković u petak u ISTRI

U petak, 16. travnja, u Istarskoj županiji boravit će premijer Andrej Plenković, te ministri promet i poljoprivrede Oleg Butković i Marija Vučković. Premijer će obići Poslovnu zonu Milanezi u Višnjanu i Pulu, ministar Butković će sa slovenskim ministrom potpisati danas Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod graničnog prijelaza Kaštel (RH) – Dragonja (SLO), dok će ministrica Vučković obići, među ostalim, poljoprivrednike u središnjoj Istri.

Najave njihova posjeta prenosimo detaljno:

Premijer Plenković će posjet započeti u Višnjanu, u Poslovnoj zoni Milanezi, obilaskom u ređaja za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda. Potom će se, u Puli, predsjednik Vlade sastati s Fabrizijom Radinom, zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem. Nakon sastanka, premijer Plenković nazočit će uručenju Odluke o dodjeli sredstava u okviru mjere 1.23/1.24. “Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa” Lučkoj upravi Poreč – Luka Santa Marina, koju će ravnatelju Lučke uprave Poreč Branku Curiću uručiti ministrica poljoprivrede Marija Vučković. U 12.45 sati, predsjednik Vlade posjetit će i obići Arheološki muzej Istra. U 13.15 sati premijer Plenković sastat će se s predstavnicima Uljanik Brodogradnje 1856, na čelu s direktorom brodogradilišta Samirom Hadžićem.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će s ministrom za infrastrukturo Republike Slovenije, Jernejem Vrtovecem u ime Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije potpisati Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel (RH) – Dragonja (SLO). Po potpisu ovog Sporazuma predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić zajedno će s direktoricom Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, Ljiljanom Hergom potpisati Sporazum o izvanrednom održavanju mosta preko rijeke Dragonja. Uz potpisnike, na potpisivanju ovog Sporazuma nazočit će istarski župan Fabrizio Radin te gradonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin.
 
Potpisivanje sporazuma održat će se na graničnom prijelazu Kaštel – Dragonja u 11 sati.

ŽMINJ dobio bespovratna sredstva za dogradnju groblja Cere

bicikl korona covid

Istra u petak – 19 novozaraženih i porast broja hospitaliziranih