in

Šef IDS-a: Milanovićeve izjave su nehumane i uvredljive za hrvatsku javnost

Foto Ured predsjednika RH i FB stranica Dalibor Paus

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus poručio je jučer da se Istarski demokratski sabor ograđuje od nedavnih izjava predsjednika Zorana Milanovića kojeg je, u najboljoj vjeri podržao na predsjedničkim izborima i bitno doprinio njegovoj pobjedi.

– Izjave o genocidu u Srebrenici i ubojstvu djevojčice Aleksandre Zec i njezine obitelji nehumane su i uvredljive za cijelu hrvatsku javnost, a i šire. Takva komunikacija ne može donijeti ništa dobro i tražimo da se predsjednik, u maniri dobrog državnika, ispriča, kazao je Paus, dodajući:

– Svaki pokušaj relativizacije ovih zločina, bez obzira s koje strane dolazio, zaslužuje javnu osudu. Pozivam sve političke stranke i organizacije, posebice one koje su podržale Milanovićevu kandidaturu za predsjednika, da budu dosljedne u svojim stavovima i da učine isto kao IDS. Stranke hrvatske desnice već su odavno srozale ljestvicu po pitanju povijesnog revizionizma, odnosno relativizacije zločina. Ako stranke lijevo liberalnog centra učine isto, onda za hrvatsku politiku nema više nade – ostat ćemo valjda, jedina europska zemlja koja povijest tumači selektivno i prigodno.     

– Prošlost na žalost ne možemo mijenjati, ali iz nje moramo izvući pouke kako se ti horori ne bi nikad više ponovili. To je minimum koji možemo učiniti iz poštovanja prema svim nevinim žrtvama, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus, priopćeno je iz IDS-a.                                                                                      

Poreč kao prvak brige za mentalno zdravlje

Bez vode 10. prosinca dio Kaštelira, Vrsara i Poreča