in

Slovenija ima problem s Hrvatskom oko graničnog režima

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs izjavio je da bi pitanje režima prijelaza granice s Hrvatskom u vrijeme epidemije covida-19 trebalo regulirati na recipročnoj osnovi, što sada nije slučaj, prenosi Jutarnji list pisanje slovenskih medija.

-S Hrvatskom imamo “ozbiljan problem” vezan na izuzetke pri režimu ulaska i izlaska jer Slovenija omogućava odlazak u Hrvatsku na najviše 12 sati bez PCR testa u povratku, ali nema recipročnog rješenja, kazao je Hojs u razgovoru za medije povodom akcije Europske komisije da se dođe do usklađivanja režima prijelaza granica među članicama EU-a i preporuke o izbjegavanju svih nebitnih putovanja u epidemiološki najrizičnije regije i iz njih.

Hojs je dodao da se Slovenija zauzima za reciprocitet, odnosno rješenje da se iz Slovenije u Hrvatsku može ući na 12 sati bez PCR negativnog testa prilikom ponovnog ulaska u zemlju, što sada nije slučaj jer je potreban negativan test ili karantena, osim za izuzetke kao što su prekogranični radnici.

O tome s Hrvatskom razgovaramo već tjedan dana, ali još nemamo pozitivnog signala, dodao je slovenski ministar unutarnjih poslova, piše Jutarnji list.

VRSAR: U petak bez vode poslovna zona

korona covid unsplash ilustracija doktor maska

U petak u Istri 6 novozaraženih i 5 osoba na respiratoru