in

U Poreču osnovana Mladež HDZ-a. Predsjednica Sarah Rasnek

Foto HDZ Poreč

Sinoć je održana konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Grada Poreča na čije su čelo izabrani – predsjednica mag. iur. Sarah Rasnek, potpredsjednica Sara Shkreli i predsjednik bacc. oet. Alan Antičević. Konstituirajuću sjednicu su uveličali svojim dolaskom ministar regionalnog razvoja i fondova EU RH Šime Erlić, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a IŽ Anton Kliman, predsjednik Mladeži HDZ-a IŽ Ivica Čošković, predsjedništvo GO HDZ Poreč i predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a IŽ, kao i brojna mladež, članovi i simpatizeri. Konstituirajuću sjednicu, na kojoj je nazočilo stotinjak osoba, svečano je otvorio predsjednik Mladeži HDZ IŽ Ivica Ćošković. 

Foto HDZ Poreč
Foto HDZ Poreč

Mladeži se obratio predsjednik Maksimilijan Šimrak, koji je u svom govoru iskazao oduševljenje na aktivnom broju mladih u Poreču te istaknuo značaj i važnost organiziranja Mladeži na svim razinama te kako je vrlo važno da upravo mladi imaju mogućnost aktivnog uključivanja u politiku kako bi svojim idejama doprinijeli razvoju lokalnih zajednica te ih učinili razvijenijim i boljim za svakodnevni život. Ministar Šime Erlić je iskazao punu podršku novom vodstvu Mladeži te se stavio na dispoziciju za svaki oblik suradnje u cilju napredovanja Mladeži dok je predsjednik županije Antun Kliman čestitao na predanom radu mladeži te ukazao na značaj mladih u politici te naglasio kako je i njegovo političko djelovanje usmjereno na stvaranje bolje budućnosti za nadolazeće generacije. 

Foto HDZ Poreč
Foto HDZ Poreč

Predsjednica Sarah Rasnek se u svom pozdravnom govoru obratila gostima te istaknula kako će težiti ostvarenju zacrtanih ciljeva i planova za svu mladež Grada Poreča te zastupati interese mladih u svim društvenim segmentima od obrazovanja, kulture, sporta, pitanja socijalnog statusa kao i samog stambenog zbrinjavanja, a posebnu će pozornost usmjeriti i na mlade s invaliditetom.

Predsjednica Rasnek je istaknula kako su usmjereni na stvaranje zajednice povjerenja i sigurnosti te mjesto gdje će se mladi uvijek moći obratiti znajući da Mladež djeluje u najboljem interesu za cijelu zajednicu posebice za mlade te će se zalagati za umrežavanje poduzeća  i učenika za stipendiranje i buduće usavršavanje na način da će takav vid suradnje stvoriti prilike za stipendiranje, pružajući učenicima alate potrebne za obrazovanje. Na taj će način zajednica rasti i prosperirati kroz takvu sinergiju između iskusnih poduzetnika i mladih, te će pružati podršku i pomoć mladim sportašima u vidu organizacije sponzorstva. Sarah Rasnek je između ostaloga istaknula jednu inicijativu koja se odnosi i na približavanje prirode i prirodnih znanosti građanima Grada Poreča, mladima i djeci na način da će se zalagati za gradnju prvog botaničkog vrta u neposrednoj blizini Instituta za poljoprivredu i turizam, te da će aktivno surađivati sa resornim ministarstvom nazočnog ministra  Šime Erlića koji bi putem Europskih Fondova pomogao u realizaciji kako ovoga cilja tako i ostalih predviđenih planova i ciljeva.  Za kraj se predsjednica Sarah Rasnek posebno zahvalila ministru Šimi Erliću i predsjedniku Mladeži Maksimilijanu Šimraku na dolasku te što su svojim prisustvom uveličali njihovu konstituirajuću sjednicu, predsjedniku Mladeži IŽ Ivici Čoškoviću,a posebice predsjedniku HDZ-a IŽ Antonu Klimanu čija je potpora i angažman uvelike utjecao na realizaciju  osnivanja Mladeži HDZ-a Poreč te zahvalila se GO HDZ-a Poreč, mladeži, članovima HDZ-a, simpatizerima i brojnim sugrađanima na velikom odazivu i podršci, priopćeno je iz HDZ-a.

Foto HDZ Poreč
Foto HDZ Poreč

Foto Istra Terra Magica

POREČ: Sudarili se između Doma zdravlja i Parensa

Ansambl mladih saksofonista iz Hrvatske i Slovenije

LJETO U ISTRI: TZ Marčana poziva na koncert ansambla saksofona 2. rujna