in

POREČ: Asfaltira se u mjesnim odborima Mate Balote i Veli Maj, uskoro radovi i u Novoj Vasi

Parkiralište u Glagoljaškoj ulici

Nastavljaju se radovi asfaltiranja i uređenja prometnica, nogostupa i parkirališta po mjesnim odborima Grada Poreča. Ovih je dana završeno uređenje parkirališta u Glagoljaškoj ulici u naselju Finida u MO Mate Balota, kod kućnog broja 24, gdje je izgrađeno parkiralište na ukupnoj površini od 150 metara kvadratnih, za 10 parkirnih mjesta.

U tijeku su i radovi na uređenju prometnice prema naselju Stancija Benuška u MO Veli Maj. Trenutno se vrši nasipavanje i tamponiranje, a asfaltiranje će se izvršiti početkom idućeg tjedna. Tako će Stancija Benuška u konačnici dobiti asfaltiranu prometnicu u duljini od 800 metara i širine 3, 5 metra.

Osim toga, u sklopu asfaltiranja provode se i radovi sanacije kolnika na prometnicama u gradskim naseljima, te na rivi. Riječ je uglavnom o sanaciji uleknuća i izbočina uzrokovanih rastom korijenja drveća.

U narednom periodu asfaltiranje će se nastaviti i na dvije lokacije u MO Nova Vas – u ulici Slatinka između kbr. 3A i 3C i Porečkoj ulici između kbr. 38 i 36.

Radove izvodi pulsko poduzeće Cesta d.o.o. u sklopu ugovora za izvođenje asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta nogostupa i puteva, a nastavit će se i u sljedećem periodu, priopćeno je iz Grada Poreča.

ISTARSKI STOŽER UPOZORAVA: Raste broj teže oboljelih od Covida – Maske i u kafićima obavezne, izbjegavajte okupljanja!

Bez vode 6. studenog dijelovi Poreča