in

POREČ: Bogat sportski vikend okupio više od 3.000 natjecatelja u brojnim sportovima

Europski judo kup

Više od tri tisuće natjecatelja, preko desetak sportova, lijepo vrijeme i dobra atmosfera – sve je to obilježilo protekli vikend u Poreču koji je bio domaćin brojnim domaćim i stranim sportašima, koji su svoje vještine odmjerili na porečkim terenima i objektima.

Foto Plava laguna - polumaraton 2024
Foto Plava laguna – polumaraton

Tako je jučer završen Europski judo kup za kadete na kojem je nastupilo šestotinjak judaša i judašica iz 28 zemalja. Svi su se oni natjecali u dvorani Žatika u kojoj je već održano niz europskih judo prvenstava. U organizaciji Hrvatskog judo saveza Europski judo kup za kadete natjecanje je u kojem su se osim europskih natjecala i ekipa iz Brazila, a nije nedostajalo emocija i dobre atmosfere. Nakon natjecanja, kao i svake godine, od danas slijede još tri dana trening Judo kampa koji su odlična prilika za napredak judašica i judaša svih uzrasta, ne samo kadeta, koji će svoje treninge odraditi u Poreču.

Jučerašnji dan protekao je i u znaku utrke Plava Laguna Polumaratona na kojoj je sudjelovalo više od 1700 natjecatelja. Osim glavne polumaratonske utrke održana je i 10K utrka, te Pepi Kids Run i Family Run zabavne utrke. Najviše sudionika došlo je iz Italije, Slovenije, Austrije te Hrvatske.

Jučer su se natjecanja odvijala i u dvorani SRC „Veli Jože“ gdje su tijekom cijelog dana održana županijska prvenstva u rukometu, odbojci i košarci.

Prvo kolo Županijsko prvensto karate
Prvo kolo Županijsko prvensto karate

U subotu se natjecalo i u školskoj dvorani Finida gdje je održano 1. kolo Županijske lige karate, u organizaciji Karate saveza Istarske županije i Karate kluba Finida. Natjecali su se svi uzrasti, a nastupilo je stotinjak natjecatelja iz osam istarskih klubova: Dvorana Finida ugostila je u nedjelju i pojedinačno i ekipno županijsko prvenstvo u stolnom tenisu za sve kategorije.

Sportski vikend obilježila je i važna pobjeda NK Jadran Poreč nad Trnjem gdje su porečki nogometaši slavili na domaćem terenu i odnijeli tri važna boda.

Danas u dvorani hotela Valamar Diamant pod pokroviteljstvom Svjetske hrvačke federacije (UWW) počinje i Svjetski hrvački kamp. Hrvači u Poreču ostaju desetak dana, a kamp je posebno zanimljiv hrvačima u ovoj godini kada ih očekuju Olimpijske igre.

Uvod u ovaj bogati sportski vikend označilo je i gostovanje Ivice Kostelića u Jedriličarskom klubu Horizont Poreč. Proslavljeni i naš najtrofejniji skijaš i ljubitelj ekstremnih sportova predstavio je dokumentarni film ‘Transat Jacques Vabre’ o svojoj sportskoj pustolovini. Riječ je o najvećoj transatlantskoj regati za dvojce, a brojna publika i Horizontovci imali su prilike iz prve ruke, od Kostelića čuti iskustva o ovoj avanturi.

Sportska događanja u Poreču nastavljaju se i dalje, pa su tako na programu od sljedećih većih događanja Plazma Sportske igre mladih 27. ožujka na kojima će sudjelovati svi učenici nižih razreda porečkih osnovnih škola, njih petstotinjak. Održat će se i Adria Basketball Youth Tournament krajem travnja i početkom ožujka na kojem se očekuje dolazak preko 30 ekipa iz više od 15 košarkaških klubova iz različitih zemalja. Već početkom travnja Poreč ugošćuje i Europsko prvenstvo u boksu za mlađe seniorke i seniore. To je nastavak dobre suradnje s Hrvatskim boksačkim savezom koji važna europska i svjetska natjecanja održava u Poreču, saznajemo u Gradu Poreču.

U Istri u nesreći teško ozlijeđen biciklist – Izgubio nadzor, udario u zid i pao

Foto Plivački klub Poreč

Mali porečki plivači izvrsni na Mitingu sv. Patrik