in

POREČ: Članovi Centra za inkluziju i podršku u zajednici prezentirali svoj rad povodom Dana osoba s intelektualnim teškoćama

Članovi Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč danas su na porečkoj tržnici u povodu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama postavili prigodni štand i promovirali rad svoje udruge. Na štandu se našli ručno izrađeni uporabni i ukrasni predmeti koje članovi radi sa svojim voditeljima u njihovom sjedištu u Špadićima.

Članovi su se sa zadovoljstvom družili sa prijateljima i građanima, a posjetio ih je i gradonačelnik Loris Peršurić.

-Ponosan sam što u gradu imamo Centar koji se maksimalno trudi upotpuniti vrijeme i uključiti u svakodnevni život svoje korisnike, kazao je gradonačelnik Peršurić.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Poreču s radom je počeo 2007. godine, a pruža usluge poludnevnog boravka za desetak osoba s intelektualnim teškoćama s područja Grada Poreča i Općine Tar-Vabriga. Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te ovisno od događanjima u zajednici i u dane vikenda. Sportsko-rekreativna aktivnost, radno-kreativna, inkluzivno-edukacijska i socijalizacijska aktivnost samo su neki od sadržaja koji se provode u Centru, a osmišljeni su zajedno sa članovima, priopćeno je iz Grada Poreča.

Premijer u Kanfanaru: BAT ostaje u Hrvatskoj i ulaže 200 milijuna kuna u nove proizvodne linije

POREČ: Počelo čišćenje lokvi za smanjenje poplava i očuvanje bio raznolikosti