in

ISTRA POMAŽE: Na putu za Petrinju vatrogasci, Crveni križ uskoro će objaviti na koji način možemo pomoći

Potres u Petrinji

Istra je ponudila pomoć potresom pogođenoj središnjoj Hrvatskoj, posebice Petrinji i drugim mjestima u kojima su štete najveće, a nažalost ima i ljudskih žrtava.

-Mi ćemo se sigurno uključiti u akciju pomoći, to bez ikakve sumnje, samo molimo sve građane koji nam se već javljaju porukama, za malo strpljenja. Telefonske linije su zagušene. Mi smo u pripravnosti da reagiramo čim nam se kolege s terena jave s potrebama. Znamo da možemo računati na sve vas, a mi ćemo vam spustiti informaciju čim ju zaprimimo. Crveni križ Poreč stavio je na raspolaganje sve svoje resurse te se formiraju timovi za potencijalni odlazak na teren ukoliko se ukaže potreba, poručuje ravnateljica Crvenog križa Vesna Janko Finderle.

-Već sam se ranije čuo s gradonačelnikom Petrinje i ponudio mu izraz podrške u ime cijelog Poreča te ponudio našu pomoć. Jako mi se puno vas javlja i nudi razne oblike pomoći. Svi istarski gradovi će zajednički pomoći i koordinirati sve oblike pomoći među pojedincima, udrugama i hitnim službama. Također, istarski vatrogasci već su krenuli put Petrinje i Siska, pa tako i naši vatrogasci iz JVP Poreč i DVD Višnjan s potražnim psom, poručio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Istarski vatrogasci krenuli za Petrinju

Stožer civilne zaštite Istarske županije i Vatrogasna zajednica Istarske županije poslali su u pripomoć na područje grada Petrinje, koje je najviše ugroženo posljedicama od potresa – ukupno 18 vatrogasaca s potražnim psima iz Istarske županije, objavio je istarski stožer.

Pazinski vatrogasci prije polaska za Petrinju

Božinović: Propusnice za Sisačko-moslovačku županiju ukidaju se

Ukinuta cestarina na autocesti Zagreb-Sisak, nema više ni propusnica