in

POREČ dobio novi proračun od gotovo 258 milijuna kuna

Na sinoćnjem prvom dijelu 40. sjednice Gradskoga vijeća Grada Poreča, koja se zbog epidemioloških razloga održala online, izglasan je gradski proračun za 2021. godinu u iznosu od 257.832.049 kuna. Na sjednici je, od ukupno 17 izabranih vijećnika, sudjelovalo njih 13 te je za proračun glasalo 10, a protiv njih troje.

Gradonačelnik i vijećnici su prije početka sjednice dostavili ukupno osam amandmana, od koji su četiri gradonačelnikova postala sastavni dio konačnog prijedloga proračuna za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu, dok su preostali već na neki drugi način predviđeni u proračunu.

Kako je već ranije napomenuo gradonačelnik Loris Peršurić, nakon ovakve 2020. godine, bilo je zahtjevno posložiti proračun za godinu pred nama.

–  Ono glavno što nas je vodilo jesu potrebe građana, daljnje razvijanje grada i optimizam. Kako bi što bolje obuhvatili potrebe građana i mjesnih odbora, provedena su javna savjetovanja za proračun, kao i konzultacije sa svim vijećima 10 mjesnih odbora.

Mi smo odlučili napraviti optimističan, realan, odgovoran i razvojan proračun u svim svojim segmentima jer je Poreč uvijek tako funkcionirao i napredovao. Rezultate razvojnih proračuna vidimo i danas, grad se razvija i u samo nekoliko godina realizirao je projekte koji se negdje ne ostvare u nekoliko desetljeća. To je naša vizija Poreča i za budućnost – grad koji ide naprijed., rekao je gradonačelnik, napomenuvši kako se, posebno u 2020. godini, pokazalo od kolike je važnosti odgovorno poslovanje grada. – Likvidni smo, podmirujemo redovno sve svoje obaveze, a kroz racionalno i odgovorno vođenje grada te ostvarenje velikih ušteda kroz smanjenje kamata, osigurali smo funkcioniranje i u ovoj godini kad smo zabilježili veliki pad prihoda.

S jednako odgovornim pristupom nastavljamo i dalje, i u godini pred nama. Upravo se zato nije išlo u velike izmjene socijalnog programa, dapače, u mnogim smo segmentima i povećali davanja jer i dalje želimo provoditi politiku pomoći o svim generacijama – od rođenja do duboke starosti. po kojem je Poreč i prepoznat kao jedan od gradova s najkvalitetnijim socijalnim programima uzemlji. Također, veliku komponentu čini i razvojni dio proračuna jer planirani projekti predviđaju rješavanje infrastrukturnih, prometnih i društvenih pitanja., zaključio je.

Dodajmo kako su vijećnici sinoć još glasali o verifikaciji zapisnika s ranijih sjednica, Izvješću rada gradonačelnika, te Odluci o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt „Opremanje groblja u Baderni“. Drugi dio 40. sjednice Gradskog vijeća održat će se online, u utorak, 22. prosinca 2020. u 18 sati.

Izvor Grad Poreč

Nacionalni stožer: 3.272 nova slučaja, 68 osoba umrlo

Nagrada ISTRIANA svima koji su na prvoj crti borbe protiv korone