in

Poreč: Dom proslavio 11. rođendan “vrtića” za starije osobe

FOTO: Tanja Kocijančić

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč proslavljena je danas 11. godišnjica poludnevnog boravka. Točno 4. veljače 2008. godine prva su četiri korisnika počela koristiti usluge poludnevnog boravka, a u proteklih jedanaest godina sveukupno 130 najstarijih stanovnika Poreča koristilo je ove usluge.

Poludnevni boravak za starije osobe organizira se u prostorima Doma s kapacitetom za 20 korisnika a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika. Tijekom prošle godine program je koristilo 20 korisnika mjesečno, piše u priopćenju Doma.

Cijena poludnevnog boravka iznosi 2.500 kuna, a za korištenje usluge Grad Poreč sufinancira u iznosu od 50 posto.

Osim ugodnog druženja, brojnih radionica i kvalitetne brige, ravnateljica Doma Tihana Mikulčić zahvalila se svim djelatnicima, volonterima te svim dugogodišnjim  korisnicima i njihovim obiteljima.

-Ovaj program našim sugrađanima omogućava što duži boravak u vlastitom domu, uz osiguranje sve potrebne skrbi, a kad za to dođe vrijeme prelazak na stalni smještaj puno je lakši i bez trauma jer su korisnici dio velike obitelji Doma, rekla je Mikulčić.

Pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić istaknula da Grad Poreč od samog početka financijski podržava projekt te da će tako i nastaviti. Uz Kordić, proslavi su se pridružile i zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici – Zdravi Grad Poreč Nataša Basanić Ćuš, ujedno i članica Upravnog vijeća Doma, a bilu su još i predsjednik Upravnog vijeća Franc Dobrilović i članica Laura Krizmanić.

Današnji program uveličala je i Marija Sošić, koja je pročitala stri svoje pjesme i Baredinesauri uz čiju su glazbu korisnici i zaplesali.

Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Isolda Civadelić, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica. 

Mladi porečki rukometaši u Umagu upisali dvije nove pobjede

Samo za čokoljupce – Choco & Wine fest u Brtonigli 16. i 17. veljače